Meer automobilisten verhuren eigen auto

 

Door je auto te verhuren aan andere particulieren, bespaar je kosten, spaar je het milieu en kom je leuke mensen tegen. Autodelen groeit als kool.

 

 

Aan het eind van dit jaar delen zo’n honderdduizend mensen een auto. Via het platform SnappCar, welteverstaan. Die jonge onderneming, die een platform biedt aan particuliere autobezitters die hun auto willen verhuren en huurders, ziet het aantal deelnemers per maand met 25 procent groeien. “Met kerst zijn we door de tienduizend gegaan.” Dat meldt een van de initiatiefnemers van het bedrijf, Pascal Ontijd.

“Mijn auto gebruik ik niet zo vaak en ik voelde me bezwaard dat die zo vaak ‘werkloos’ voor de deur stond”, zegt Jaap van Scherpenzeel. Cultureel ondernemer Van Scherpenzeel is al ruim een jaar SnappCar-gebruiker en het bevalt hem uitstekend. “Het past in deze tijd, het is leuk om via dit soort initiatieven iets van een sociale economie te hebben.”

Dat autodelen in deze tijd past, is Ontijd met zijn klant eens. “We bevinden op ons een keerpunt”, meent de ondernemer. Consumenten hebben behoeften aan producten die duurzaam zijn en die sociaal zijn. De tijd van ongebreideld consumeren is voorbij. “Mensen ‘zitten anders in de wedstrijd’ dan een aantal jaar geleden.” Dat autodelen ook nog kostenbesparing oplevert, is mooi meegenomen. Zo zien de oprichters van SnappCar het ook. “Het is zeker niet specifiek een ‘crisisidee’.”

Het concept is dat je jouw auto op SnappCar.nl zet en daarvoor zelf een huurprijs bepaalt. Wie interesse heeft om de auto te huren, betaalt die prijs en daarbovenop een toeslag voor de dienstverlening van SnappCar en de verzekering. En dat slaat aan. Afgelopen najaar stapte een van de grootste leasemaatschappijen van Nederland, Athlon Car Lease, als investeerder in de onderneming om het autodelen te introduceren in de zakelijke markt. Ook worden de activiteiten uitgebreid naar Duitsland.

Bron: metronieuws

 

Lees ook:Athlon Car Lease en SnappCar gaan samenwerken
Lees ook:Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV
Lees ook:‘De overheid moet mobilist verleiden’
Lees ook:Kies de oplossing die het beste bij je bedrijfsvoering past
Lees ook:Welke leaseaanbieder past het beste bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.