Nederland bij goedkoopste landen voor tweedehands auto

De occasions in Nederland zijn goedkoper dan in de meeste andere Europese landen. Dit blijkt uit het halfjaarlijkse stedenonderzoek van Autoscout24. Zij hebben uitgezocht dat we vorig jaar nog ruim €17.000 per auto betaalde en nu is dat met 20% gezakt naar nog net geen €14.000.

Occasions zijn het goedkoopst in Brussel
Als je echt goedkoop aan een tweedehands auto wilt komen, dan moet je gaan kijken bij een Brusselse autodealer. Uit het onderzoek is gebleken dat hier de tweedehands auto’s gemiddeld het goedkoopst zijn. Hier betaal je gemiddeld minder dan tien duizend euro voor een gebruikte auto. En dat maakt Brussel de goedkoopste Europese stad qua tweedehands auto’s.

Parijs is het duurst
Voor de duurste auto’s is het maar een klein stukje verder rijden. In Parijs kost een gemiddelde occasion namelijk meer dan €24.000. Dat is bijna €5.000 meer dan de rest van de Europese steden. Parijs staat daarmee bovenaan de lijst van de duurste occasions. Amsterdam doet het in vergelijking met de Franse hoofdstad dus goed, want die staat op de tiende plaats.

Stijging aanbod zuinige auto’s
Autoscout24 verwacht dat het aanbod van kleine en zuinige auto’s in 2014 zal stijgen. Dit komt doordat de vrijstelling van de wegenbelasting per 1 januari is stopgezet voor deze auto’s. Het aanbod van deze auto’s is sinds mei 2013 met een kwart gestegen en Autoscout24 verwacht een verdere stijging dit jaar.

Lichte stijging in prijs
Amsterdam behoort nu nog tot een van de goedkoopste hoofdsteden voor occasions. Maar niet getreurd als jij je auto wilt verkopen. Er wordt krapte op de markt verwacht en daardoor zal de prijs licht stijgen. Zeker met een Europees automerk zit je goed. De Europese auto’s zijn in ons land op dit moment nog het meest populair.

Eén reactie op “Nederland bij goedkoopste landen voor tweedehands auto

  1. Autovooru

    Wij verwachten dat deze trend doorzet als gevolg van de overheidsregeling om zuinige auto’s te promoten. De markt verschuift daardoor naar een aanbod van zuinige, kleine en relatief jonge occasions.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.