Categorie: "Elektrisch vervoer"

Alles over elektrisch vervoer op één plek

Met de lancering van Nederlandelektrisch.nl staat nu alle informatie over elektrisch vervoer handig op één plek online bij elkaar. Deze portal bundelt en deelt actuele en relevante informatie op een overzichtelijke manier. Voor werkgevers, werknemers, autoleasemaatschappijen, gemeenten en alle ander geïnteresseerden.

VNA-leden vinden op deze webiste onder meer de kansen die elektrisch vervoer hun klanten biedt en een overzicht van alle regionale stimuleringsmaatregelen. Ook is er informatie over waar laadpalen zijn.

Samenwerken
De site Nederlandelektrisch.nl is een initiatief van het Formule E-Team. In dit team werken bedrijven, Rijksoverheid, gemeenten en kennisinstellingen samen. Het vervult een ambassadeurs- en aanjaag-rol voor elektrisch vervoer in Nederland. De VNA steunt de doelstellingen van de overheid om Nederland schoner, gezonder, economisch sterker en blijvend bereikbaar te maken en participeert daarom actief in het Formule E-Team.

Bron: www.vna-lease.nl

 

Eerste testritten Tesla Model S in Nederland

Voor het eerst was afgelopen week de Tesla Model S even te zien op de Nederlandse wegen. Deze volledig elektrische sedan combineert een actieradius tot 480 kilometer met een luxe bouw en erg sportieve prestaties. Enkele klanten van leasemaatschappij Athlon Car Lease konden begin november als eersten in Nederland een testrit maken. Met de Model S heeft Athlon Car Lease de primeur op de Europese leasemarkt.

Ecomobiel 2012 geeft ondernemers actueel overzicht duurzame mobiliteit

De vakbeurs voor duurzame mobiliteit, ecomobiel 2012, vindt voor de vierde keer plaats op 9 en 10 oktober 2012 in Ahoy Rotterdam. Deze editie speelt sterk in op het strategisch inzetten van duurzame mobiliteit binnen duurzaam ondernemerschap. Dat geldt niet alleen voor grote werkgevers, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf en ZZP-ers. “Duurzame mobiliteit is niet hip, het is een slimme keuze die voor bedrijven ook nog eens tot aantrekkelijke kostenvoordelen kan leiden, ” aldus directeur en beursorganisator Gerben Bierbooms.

Ervaar de vooruitgang van groene mobiliteit

Geef je op voor de FluisterRally op 16 september 2012
Ben jij geïnteresseerd in de verschillende vormen van groene mobiliteit en wil je een leuk dagje uit? Geef je dan via www.fluisterrally.info op voor de FluisterRally op zondag 16 september. Tijdens deze Rally maak je een rondreis op tien verschillende vervoermiddelen waar je misschien nog nooit van had gehoord. Zo maak je onder andere kennis met de elektrische auto, aardgasboot, elektrische scooter en Segway.