Categorie: "Het Nieuwe Werken"

Elf keer nee tegen forensentaks

Elf organisaties, waaronder ANWB, vakbonden, NS, BOVAG en RAI Vereniging en diverse andere partijen eisen vandaag het schrappen van de forensentaks. Ze zetten die eis kracht bij door middel van een brandbrief aan de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp. Ook staat er een paginagrote advertentie in dagblad de Tеlegraaf.

Nederlander woont gemiddeld 14 km van het werk

Nederlandse werknemers reizen gemiddeld 14 kilometer om op hun werk te komen, maar de regionale verschillen zijn groot. In Groningen, Friesland en Drenthe overbruggen mensen met gemiddeld 19 tot 22 kilometer de grootste afstand om aan de slag te gaan. In Delft en het Westland wonen werknemers het dichtst bij hun baan met een gemiddelde afstand van 8 kilometer.

Mobiliteitsadvies op maat

Minder mensen in de file, productiever personeel en de parkeerproblematiek rond een organisatie verkleinen. Het zijn slechts enkele voordelen die gerealiseerd kunnen worden wanneer  ‘Het Nieuwe Werken’ en ‘Mobiliteitsmanagement’ gecombineerd worden. Maar hoe nu het mobiliteitsbeleid zo optimaal mogelijk inregelen? Het ministerie van Infrastructuur en Milieu biedt uitkomst met het programma Mobiliteitsvouchers. Een programma waarmee werkgevers met tussen de 25 en 250 werknemers onder andere een gratis mobiliteitsscan kunnen laten uitvoeren.