Categorie: "tips"

Ervaar de vooruitgang van groene mobiliteit

Geef je op voor de FluisterRally op 16 september 2012
Ben jij geïnteresseerd in de verschillende vormen van groene mobiliteit en wil je een leuk dagje uit? Geef je dan via www.fluisterrally.info op voor de FluisterRally op zondag 16 september. Tijdens deze Rally maak je een rondreis op tien verschillende vervoermiddelen waar je misschien nog nooit van had gehoord. Zo maak je onder andere kennis met de elektrische auto, aardgasboot, elektrische scooter en Segway.

Wat moet er verplicht mee in de auto op reis?

Veel Nederlanders reizen met de eigen auto naar het buitenland om daar hun vakantie door te brengen. Ondanks dat de ons omringende populaire vakantielanden zoals België, Frankrijk, Duitsland en Spanje ook allemaal lid zijn van de Europese Unie gelden er in vrijwel al deze landen afwijkende regels met betrekking tot datgene wat je verplicht bij je dient te hebben in de auto.

Energiezuinig rijden: gewoon doen!

Energiezuinig rijden is populairder dan ooit. Dat komt mede door de almaar stijgende brandstofprijzen en het btw-voordeel op een “groene” auto. Daarnaast worden Nederlanders steeds milieubewuster. De zuinigste auto’s worden daardoor het beste verkocht, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Alleen wanneer is een auto nu eigenlijk zuinig? Wat betekent dat? En welke auto’s zijn het zuinigst?

Athlon Car Lease voorkomt hogere bijtelling voor leaserijders

Vanaf 1 juli 2012 gaat de bijtelling voor veel auto’s omhoog. Deze verhoging kunnen leaserijders van Athlon Car Lease de komende tijd voorkomen als zij vóór 15 april hun leaseauto bestellen bij de leasemaatschappij en de auto voor 1 juli 2012 op kenteken wordt gezet. De auto valt dan namelijk nog maximaal 60 maanden in het lagere tarief, ook al wordt de auto  na 1 juli afgeleverd. Zowel bestaande als potentiële klanten kunnen zonder extra kosten gebruik maken van dit aanbod.

Zuiniger rijder loont en is best wel makkelijk

Eén van de grootste maatschappelijke uitdagingen waarvoor we ons gesteld zien, zijn energiebesparing en vermindering van het broeikaseffect. Beide zaken gaan voor een belangrijk deel hand in hand. Ook automobilisten kunnen hier aan bijdragen. Door simpelweg zuiniger te rijden. En met zuiniger rijden helpen we in deze blog, dat vol tips staat. Sommige zijn verrassend simpel en effectief.

Welke leaseaanbieder past het beste bij jou?

In een eerder blog informeerden wij je al over de keuze tussen intern wagenparkbeheer en leasen. Heb je besloten om te gaan leasen? Dan rijst de volgende vraag: bij welke leasemaatschappij ga je leasen en waar moet je bij de keuze op letten? Daarbij is een aantal afwegingen belangrijk. Wij vroegen advies en tips aan Athlon Car Lease, de grootste leasemaatschappij uit ons land met al 100 jaar ervaring. 

Asfalt of hoffelijkheid?

Regelmatig barst de discussie los over het oplossen van de files in Nederland. We staan met z’n allen per jaar ontzettend veel uur in de file en afgezien van een kleine (?) groep file-flirters, vinden we dat over het algemeen niet zo leuk. Voor de korte termijn zouden we natuurlijk gebaat zijn bij oplossingen die niet veel geld vragen en die ook snel zijn in te voeren. Het lijkt bijna vragen om een wonder, maar misschien dat wat wat extra hoffelijkheid ons beter op weg kan helpen? De Responsible Young Drivers coördineren op 22 maart de vijfde Europese Dag van de Hoffelijkheid in het Verkeer. Deze sensibiliseringsactie heeft als doelstelling om een verkeersgedrag aan te prijzen dat hoffelijk, verantwoord en respectvol is ten opzichte van de anderen en het leven.