Athlon Car Lease voorkomt hogere bijtelling voor leaserijders

Vanaf 1 juli 2012 gaat de bijtelling voor veel auto’s omhoog. Deze verhoging kunnen leaserijders van Athlon Car Lease de komende tijd voorkomen als zij vóór 15 april hun leaseauto bestellen bij de leasemaatschappij en de auto voor 1 juli 2012 op kenteken wordt gezet. De auto valt dan namelijk nog maximaal 60 maanden in het lagere tarief, ook al wordt de auto  na 1 juli afgeleverd. Zowel bestaande als potentiële klanten kunnen zonder extra kosten gebruik maken van dit aanbod.

Op www.athloncarlease.nl/aftellen staat meer informatie over de merken en types die meedoen aan deze actie en de voorwaarden.  

Een groot aantal (lease)auto´s die op dit moment een 14% of een 20% bijtelling heeft, gaan dat lage, voordelige tarief verliezen. Door de wijziging in de CO2 grenzen wordt de fiscale bijtelling per 1 juli 2012 voor veel populaire
´s een flink stuk hoger.

Gunstig bijtellen

Marchel Koops, Commercieel Directeur Athlon Car Lease: “Wij streven altijd naar een win-win situatie in samenwerking met onze klanten. Deze actie past daar naadloos in. Leaserijders kunnen blijvend gebruik maken van een gunstige bijtellingcategorie en werkgevers kunnen tegen aantrekkelijke tarieven de totale CO2 uitstoot van hun wagenpark verder omlaag brengen.”

Hoe werkt het?

Om de komende 60 maanden verzekerd te blijven van de lage bijtelling moet de nieuwe leaseauto vóór 1 juli in Nederland op kenteken worden gezet. Dat betekent dat de auto (die een gemiddelde levertijd heeft van zo’n 6 tot 8 weken) uiterlijk op 15 april besteld moet worden. Die auto’s kunnen door leaserijders nu al worden besteld en pas in gebruik worden genomen als hun leasecontract daadwerkelijk afloopt (tussen 1 juli en 15 november).

De berijder kiest zelf het gewenste moment van aflevering. De auto kan tot 15 november worden afgeleverd en het leasecontract (en daarmee het gebruik) gaat pas in op de datum dat de auto daadwerkelijk bij de leaserijder is afgeleverd. De actie kan gecombineerd worden met het voortijdig beëindigen van het huidige leasecontract,als deze afloopt na 15 november..

Over Athlon Car Lease

Athlon Car Lease heeft als primaire doel de mobiliteit van haar klanten te verzorgen. Dat was al zo in 1916, toen het nog RIVA (Reparatie Inrichting Van Automobielen) heette en dat is nu nog steeds zo. Athlon Car Lease is met ruim 120.000 auto’s weliswaar marktleider op het gebied van autoleasing in Nederland, maar het bedrijf kijkt ook verder.

Athlon Car Lease ontplooit al jarenlang allerlei tijdsbesparende en duurzame initiatieven op het gebied van mobiliteit en efficiënte alternatieven voor autogebruik. Een goed voorbeeld daarvan is de opening van het eerste Athlon Flex Centre bij Schiphol. Een vergader-, werk-, en ontmoetingsplek waar elke Athlon klant terecht kan. Maar ook de zeer actieve stimulering van bijvoorbeeld elektrisch rijden is daar onderdeel van. In de toekomst zal Athlon Car Lease de ontwikkeling van dit soort slimme producten en diensten alleen nog maar intensiveren.

De organisatie heeft ruim 500 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere. Daarnaast heeft zij kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Berkel en Rodenrijs en Eindhoven. Internationaal is Athlon Car Lease actief met kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal, Italië en Spanje. Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Meer informatie vindt u op: www.athloncarlease.nl.

 

 


 

 

Lees ook:Athlon Car Lease en SnappCar gaan samenwerken
Lees ook:Kamervragen over bijtelling marketingactie leasemaatschappij
Lees ook:Bandenlabel 1 november 2012 van kracht
Lees ook:Eerste testritten Tesla Model S in Nederland
Lees ook:Goedkope leaseauto’s na 1 juli 2012

3 reacties op “Athlon Car Lease voorkomt hogere bijtelling voor leaserijders

 1. Tim

  Goede actie, weet zeker dat dit positief door nieuwe klanten ontvangen wordt.

    /  
 2. lage-bijtelling.blogspot.com

  De overheid swabbert maar wat heen en weer. Jammer dat ze niet echt iets om het milieu geven, maar dat geld belangrijker is

    /  
 3. Isabel

  Ik maak maar al te graag gebruik van een lease auto. Ben er tot op de dag van vandaag erg trots op.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.