Categorie: "Personenvervoer"

Kinderen veilig in de auto

Als je kinderen hebt zul je hen vast ook wel eens  in de auto meenemen. De meesten weten wel hoe je met een maxi-cosi omgaat en hoe en waar je die in de auto plaatst, maar wat te doen als je kinderen ouder en vooral groter worden? Wij zijn het voor je nagegaan. Kinderen tot 18 jaar en kleiner dan 1,35 meter moeten voorin en achterin de auto in een goedgekeurd autokinderzitje worden vervoerd. Kinderen groter dan 1,35 meter moeten voorin en achterin de auto de autogordel om en mogen als het nodig is een zittingverhoger gebruiken.

Het file monster

Minister Schultz van Haegen heeft donderdag het startsein gegeven voor de uitbreiding van de snelwegen tussen Almere en Schiphol. Daardoor moeten de files worden teruggedrongen. Een mooi moment voor een blog over het file monster in ons land. 

Verkeersonveilige situatie gezien? Meld het op meldpuntveiligverkeer.nl

Je kent ze wel, straten waar veel te hard wordt gereden. Ouders die bij de school of sportclub haastig af en aan komen rijden. Kruispunten waar veilig oversteken een behoorlijke uitdaging is. Verkeerslichten die stelselmatig genegeerd worden. Zebrapaden waar voetgangers nooit voor worden gelaten. Vanaf vandaag kun je verkeersonveilige situaties melden bij het Meldpunt Veilig Verkeer (http://www.meldpuntveiligverkeer.nl/). Dit kan gaan om een gevaarlijke route die kinderen moeten fietsen naar school of een plek waarvan mensen het gevoel hebben dat deze niet verkeersveilig is.

Help, de auto komt ons helpen!

De auto gaat ons steeds meer helpen bij het rijden. Met systemen die ons waarschuwen, maar die ook eigenhandig ingrijpen als we niet luisteren. Waar gaat dat heen? Hebben we nog iets te zeggen achter het stuur of kunnen we straks net zo goed geblinddoekt instappen? Toen de eerste auto’s met ABS op de markt kwamen, was niet elke automobilist meteen enthousiast. Het idee dat de auto zelf pompend ging remmen bij blokkerende wielen, zagen velen als een aantasting van de autonomie van de bestuurder. Maar de systemen waren in no-time zo goed, dat zelfs de slipschoolinstructeur niet van ze kon winnen.