Verkeersonveilige situatie gezien? Meld het op meldpuntveiligverkeer.nl

Je kent ze wel, straten waar veel te hard wordt gereden. Ouders die bij de school of sportclub haastig af en aan komen rijden. Kruispunten waar veilig oversteken een behoorlijke uitdaging is. Verkeerslichten die stelselmatig genegeerd worden. Zebrapaden waar voetgangers nooit voor worden gelaten. Vanaf vandaag kun je verkeersonveilige situaties melden bij het Meldpunt Veilig Verkeer (http://www.meldpuntveiligverkeer.nl/). Dit kan gaan om een gevaarlijke route die kinderen moeten fietsen naar school of een plek waarvan mensen het gevoel hebben dat deze niet verkeersveilig is.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft veel kennis en ervaring over de aanpak van verkeersonveilige situaties en adviseert de melders hoe zij zelf kunnen bijdragen om de situatie te verbeteren. VVN kan zien wat verkeersdeelnemers vinden van verkeerssituaties, hoeveel meldingen er van een situatie zijn binnengekomen en hoe de verkeersbeleving ter plaatse is. Landelijk coördinator Jenno Kootstra: “Komen er bijvoorbeeld veel meldingen over het verkeersgedrag in 30 kilometergebieden binnen, dan weten wij dat we daarmee aan de slag moeten. Ook al gebeuren daar weinig of geen ongevallen. Het kan zijn dat mensen de plekken die ze als verkeersonveilig ervaren juist vermijden. Voor deze plekken is vooralsnog weinig aandacht, omdat de verkeersonveiligheid niet terug te zien is in de ongevalcijfers.”

Verkeersveilogheid op de politieke agenda

De informatie uit de database kunnen wegbeheerders, gemeenten, provincies en het Rijk gebruiken om de wegen te verbeteren of de plekken te onderzoeken die mensen als verkeeronveilig ervaren. VVN wil de verkeersveiligheid, door middel van het unieke inzicht in verkeersbeleving, hoger op de politieke agenda krijgen.

Een melding maken?

Ken je een verkeersonveilige situatie? Surf snel naar www.meldpuntveiligverkeer.nl. Op deze website kun je in minder dan 5 minuten melding doen van een verkeerssituatie in jouw woonomgeving, die je als onveilig ervaart. Met deze informatie help je Veilig Verkeer Nederland op weg naar een nationale database verkeersonveiligheid. Uiteindelijk willen we toch allemaal ongelukken voorkomen, in plaats van in actie komen nadat een ernstig ongeval is gebeurd?

Lees ook:3.000 auto’s minder in de spits dankzij Spitsvrij
Lees ook:Mobiliteitsbeleid overheid Nederland
Lees ook:Het file monster
Lees ook:Leaserijders steeds minder bereid te betalen per km
Lees ook:Zelfsturende auto’s van Google mogen de weg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.