Elf keer nee tegen forensentaks

Elf organisaties, waaronder ANWB, vakbonden, NS, BOVAG en RAI Vereniging en diverse andere partijen eisen vandaag het schrappen van de forensentaks. Ze zetten die eis kracht bij door middel van een brandbrief aan de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp. Ook staat er een paginagrote advertentie in dagblad de Tеlegraaf.

De organisaties zeggen dat veel Nederlanders “betalen om te gaan werken als onredelijk ervaren”. Ze roepen de Kamerleden in de advertentie op om de forensentaks terug te draaien en zo hun verkiezingsbelofte na te komen. Eerder deze week lieten BOVAG en RAI Vereniging al in een gezamenlijke verklaring weten snel van de forensentaks af te willen. Het schrappen van de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer zou de maatschappij mogelijk miljarden kunnen gaan kosten, aldus beide brancheorganisaties.

De maatregel zou 1 januari 2013 van kracht worden. In de nieuwe Tweede Kamer, die vandaag voor het eerst bijeenkomt, is overigens geen meerderheid meer te vinden voor de forensentaks.

Bron: Bovag

Lees ook:VVD en PvdA maken einde aan forensentaks
Lees ook:Tweede Kamer houdt vast aan forensentaks
Lees ook:Schrappen kilometervergoeding kost werkgevers miljarden
Lees ook:Forensentaks = 50.000 extra leaseauto’s
Lees ook:Zakelijke kilometers ook na Lenteakkoord onbelast te vergoeden

Eén reactie op “Elf keer nee tegen forensentaks

  1. mercadeo

    Een groot aantal partijen voert vandaag acties tegen de forensentaks. Dat doen ze door middel van een brandbrief aan de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp. Ook staat er een paginagrote advertentie in dagblad de Telegraaf.Bovag en RAI ondersteunen de actie. Eerder deze week spraken ze de hoop uit dat de maatregel tijdig wordt teruggedraaid. Er is een Kamermeerderheid, maar de wet treedt met ingang van januari 2013 in werking, waardoor haast geboden is.De organisaties, waaronder ook de NS en FNV, zeggen dat veel Nederlanders “betalen om te gaan werken als onredelijk ervaren”. Ze roepen de Kamerleden in de advertentie op om de forensentaks terug te draaien en zo hun verkiezingsbelofte na te komen. De brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging zijn er ondanks de verkiezingsuitslag van vorige week nog niet gerust op dat de forensentaks van tafel gaat. Vandaag werd het wetsvoorstel om de vergoeding voor woon-werkverkeer te belasten aangeboden aan de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel is onderdeel van het Kunduz-akkoord, dat werd gesloten na de val van het vorige kabinet.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.