Athlon Car Lease en SnappCar gaan samenwerken

Leasemaatschappij Athlon Car Lease slaat de handen ineen met autodeelbedrijf Snappcar. Dat bedrijf houdt zich bezig met autodelen op de particuliere markt en gaat dat concept nu voor Athlon doorontwikkelen voor de zakelijke markt. “Zowel voor de leaserijder als particulier als voor de zakelijke rijders binnen de bedrijven”, legt president Hans Blink van Athlon uit.

Door de samenwerking hoopt Athlon bestaande klanten te behouden, maar vooral ook een deel van alle werknemers die nog geen leaseauto heeft te bereiken. “Wij vergroten met dit product ons potentieel”, aldus Blink, die stelt dat lease als zodanig op zijn retour is. “Een leasecontract dat gebonden is aan één werknemer, heeft volgens ons niet de toekomst.”

Volgens Blink staat de auto gemiddeld 90% van de tijd stil. “Dat percentage moet en kan omlaag.” Particulieren kunnen nu al via de systemen van SnappCar een auto huren of hun auto verhuren. Klanten van Athlon kunnen dat binnenkort ook met hun leaseauto doen. “Wij faciliteren het gebruik door derden. Wij zorgen voor de betalingsgarantie en schade- en risicoafdekking”, vertelt Blink. De werkgever moet overigens wel toestaan dat de leaserijder de leaseauto verhuurt.

Niet meer auto’s
Op termijn moet datzelfde systeem ook gebruikt worden om het autodelen binnen bedrijven op grote schaal mogelijk te maken. “Waarbij bedrijven bijvoorbeeld 10% van hun wagenpark in een pool stoppen en die auto’s worden dan gedeeld.” Voor de bedrijven kan het een verlaging van de kosten betekenen als werknemers bijvoorbeeld in een vrijstaande auto stappen. “En de bezettingsgraad van de voertuigen gaat omhoog.”

Steeds meer bedrijven richten zich op autodelen. Onlangs nam Pon een belang in Greenwheels. Toch is er een verschil, volgens Blink. “Zij zetten er eerst meer auto’s bij. Wij zeggen, er zijn al genoeg auto’s of zelfs te veel. Die moeten we delen.”

Bron: www.automotive-online.nl

Lees ook:Athlon Car Lease voorkomt hogere bijtelling voor leaserijders
Lees ook:Flexwerkcentrum met ‘Mummy’ planten vlakbij Schiphol
Lees ook:CEO´s vallen voor 100% elektrische Tesla Model S
Lees ook:Forensentaks = 50.000 extra leaseauto’s
Lees ook:Autoleasemaatschappijen zijn positief over de overgangsregeling voor leaseauto’s in het Lenteakkoord

Eén reactie op “Athlon Car Lease en SnappCar gaan samenwerken

  1. Autobedrijf

    Het lijkt mij een goede zaak, behalve dat het delen van auto’s mij geen succes lijkt.

    ————————————————–

    http://apk-autobedrijf.nl/

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.