De nieuwste technische snufjes in personenauto’s

Personenauto’s krijgen steeds meer technische snufjes mee. Een aantal van die snufjes maakt het vooral leuker om te rijden, maar een aantal andere zorgt ook heel duidelijk voor de veiligheid aan boord en die van anderen. Wat dat betreft is het goed dat de verschillende automerken doorlopend bezig zijn met het ontwikkelen van snufjes voor de auto’s waarin we allemaal rijden.

Veel van de snufjes die het rijden een stuk gemakkelijker maken hebben hun weg ook weten te vinden naar de minder dure modellen, waardoor steeds meer mensen er gebruik van kunnen maken.

Zelf inparkeren
Een van de nieuwste snufjes op het gebied van personenauto’s is de techniek die ons kan helpen bij het fileparkeren. Zodra we langs een rij geparkeerde auto’s rijden zullen verschillende sensoren op zoek gaan naar een geschikte plaats voor de auto. Zodra deze gevonden is kan de bestuurder het stuur loslaten en hoeft alleen het gas nog maar bediend te worden, in combinatie met de rem. De auto bekijkt aan de hand van de informatie van de sensoren hoe sterk er gestuurd dient te worden en draait op die manier als vanzelf de parkeerplek in.

Head-up display
Een tweede technisch snufje dat we steeds meer terug beginnen te zien in personenauto’s is het head-up display. Dit is een behoorlijk futuristische ontwikkeling die ervoor zorgt dat het in de toekomst niet meer nodig is om gebruik te maken van een dashboard zoals we dat kennen. De informatie die we nodig hebben met betrekking tot bijvoorbeeld onze snelheid en het aantal toeren dat de motor maakt wordt op de voorruit geprojecteerd. Op die manier hebben we de mogelijkheid om onze aandacht beter op de weg te richten en op die manier toch te kunnen zien hoe hard we rijden.

Assistentie bij het houden van de rijstrook
Ten derde zorgen systemen er met behulp van sensoren er bijvoorbeeld voor dat er wordt ingegrepen wanneer we onze rijstrook dreigen te verlaten. De sensoren zoeken naar de strepen op de weg en zorgen ervoor dat we die niet oversteken. Wanneer dat wel het geval is zou het kunnen zijn dat de bestuurder in slaap is gevallen en wordt er dus ingegrepen door de systemen, om de bestuurder wakker te krijgen.

Op die manier kunnen de technische snufjes op een heel duidelijke manier bijdragen aan de veiligheid die we in onze auto’s ervaren.

Bron: www.iv2008.nl

Lees ook:Hoe ziet de auto van de toekomst eruit?
Lees ook:Help, de auto komt ons helpen!
Lees ook:Zelfsturende auto’s van Google mogen de weg op
Lees ook:Opnieuw ruim 600 nieuwe elektrische voertuigen
Lees ook:Leasevloot personenauto’s groeit 2%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.