Meer dan 48 uur per jaar in de file

De Nederlandse automobilist staat jaarlijks gemiddeld 48,5 uur in de file.

Dat concludeert het bedrijf Inrix op basis van internationaal onderzoek naar verkeersdrukte. Inrix constateert ook dat de congestie wereldwijd afneemt. Nederland -met 7% daling- staat echter op de tweede plek in de ranglijst van landen met -relatief gezien- de meeste files. België staat op één en Italië op drie.

In Europa ervaren de landen die het meeste last hebben van de schuldencrisis de grootste filedaling. Portugal noteert 49% minder file, Ierland 25%, Spanje 15% en Italië 12%. Maar ook sterkere economieën laten een daling zien.

Slim Werken Slim Rеizen betekent dat je slim omgaat met mobiliteit en werk. Je werkt plaats- en tijdonafhankelijk. Minder mensen in de file. Bedrijven hebben minder kantoorruimte nodig. Werknemers zijn productiever. 50 beeldbepalende werkgevers die koplopers zijn op het gebied van slim werken en rеizen zijn gezamenlijk een pilot gestart waarbij de deelnemende bedrijven gebruik kunnen maken van flexwerkplekken onderweg. Onder andere het Athlon Flex Centre neemt deel aan dit project en stelt 10 werkplekken beschikbaar via www.werkenonderweg.com.

Medewerkers van de deelnemende bedrijven moge gebruik maken van deze locaties. Dus komt het beter uit om eens ergens anders te werken dan op kantoor of thuis? Dan kun je het komende maanden gebruik gaan maken van verschillende flexwerkconcepten zoals; Seats2meet, Igluu, Swung House, Regus of bijv Postillion Hotеls. Ook kun je terecht bij verschillende locaties van de deelnemende B50 bedrijven.

Bron: www.slimwerkenslimreizen.nl

Lees ook:Extra budget voor mobiliteitsvouchers
Lees ook:Mobiliteitsadvies op maat
Lees ook:Slim Reisbudget levert € 50 miljoen per jaar op
Lees ook:Driekwart werknemers wil zelf bepalen wanneer hij of zij werkt
Lees ook:Rapportage Taskforce Ontspits: leaseauto blijft populair

Eén reactie op “Meer dan 48 uur per jaar in de file

  1. Geld

    Dat is best veel, gemiddeld 1 uur per dag in 48 dagen. Hopelijk kunnen meer mensen slimmer werken en reizen. Bedankt voor je bericht!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.