Categorie: "Stad & Mobiliteit"

Alles over elektrisch vervoer op één plek

Met de lancering van Nederlandelektrisch.nl staat nu alle informatie over elektrisch vervoer handig op één plek online bij elkaar. Deze portal bundelt en deelt actuele en relevante informatie op een overzichtelijke manier. Voor werkgevers, werknemers, autoleasemaatschappijen, gemeenten en alle ander geïnteresseerden.

VNA-leden vinden op deze webiste onder meer de kansen die elektrisch vervoer hun klanten biedt en een overzicht van alle regionale stimuleringsmaatregelen. Ook is er informatie over waar laadpalen zijn.

Samenwerken
De site Nederlandelektrisch.nl is een initiatief van het Formule E-Team. In dit team werken bedrijven, Rijksoverheid, gemeenten en kennisinstellingen samen. Het vervult een ambassadeurs- en aanjaag-rol voor elektrisch vervoer in Nederland. De VNA steunt de doelstellingen van de overheid om Nederland schoner, gezonder, economisch sterker en blijvend bereikbaar te maken en participeert daarom actief in het Formule E-Team.

Bron: www.vna-lease.nl

 

Ecomobiel 2012 geeft ondernemers actueel overzicht duurzame mobiliteit

De vakbeurs voor duurzame mobiliteit, ecomobiel 2012, vindt voor de vierde keer plaats op 9 en 10 oktober 2012 in Ahoy Rotterdam. Deze editie speelt sterk in op het strategisch inzetten van duurzame mobiliteit binnen duurzaam ondernemerschap. Dat geldt niet alleen voor grote werkgevers, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf en ZZP-ers. “Duurzame mobiliteit is niet hip, het is een slimme keuze die voor bedrijven ook nog eens tot aantrekkelijke kostenvoordelen kan leiden, ” aldus directeur en beursorganisator Gerben Bierbooms.

PBL kritisch over overheidsdoelen elektrisch rijden

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is sceptisch over de doelstellingen van de Nederlandse overheid om in 2020 minstens 200.000 elektrisch auto’s op de weg te hebben rijden. Cijfers van PBL tonen aan dat, gezien de lage verkoopaantallen en het profiel van de kopers van deze auto’s, die doelstelling te hoog gegrepen is.

Snellaadpaal voor elektrische auto’s in Tiel in bedrijf genomen

Met de opening van de snellaadpaal voor elektrische auto’s bij Total Servicestation Van Dijkhuizen in Tiel is een belangrijke stap gezet om provincieoverschrijdend elektrisch te rijden. De officiële opening lag in handen van racelegende en eigenaar van drie indoorkartbanen Michael Bleekemolen, Zakenvrouw van het Jaar 2012 Jacqueline Zuidweg en wethouder Laurens Verspuij van de gemeente Tiel.