Tesla S wint Autoweek Innovatieprijs

Genoeg interessante ontwikkelingen op autogebied afgelopen jaar, maar er waren er toch wel bepaalde innovaties die met kop en schouders boven de rest uitstaken. De absolute winnaar is bekroond met de AutoWeek Innovatie Award 2012: de Tesla Model S!

De Tesla Model S verdient wat Autoweek betreft de overall-winst bij de AutoWeek Innovatie Awards, omdat de auto het (voorlopige) hoogtepunt op het gebied van elektrische mobiliteit is. De auto verlegt de grenzen van wat er in elektrische productieauto’s mogelijk is, aldus het juryrapport. Tegelijkertijd is de Model S ook zeer praktisch: het is een heuse zevenzitter. Voeg daar nog aan toe dat de auto niet eens zo heel prijzig is en je hebt een terechte winnaar te pakken. De Model S won overigens ook de award voor z’n constructietechniek, hierbij liet de auto het MQB-platform van de Volkswagen Group, het SkyActiv-pakket van de Mazda 6 en de Mercedes E 300 Estate Hybrid achter zich.

Bij elektrische en hybride-techniek wint de Fisker Karma. De auto is weliswaar niet helemaal foutloos, maar de chique hybride scoort veel punten met z’n fraaie uiterlijk en z’n range-extender. De overige genomineerden: de Renault Twizy, de Tesla Model S en de Toyota Prius Plug-in.

Op het gebied van bedieningsgemak pakt de Volkswagen Golf VII het goud. De auto pakt uit met zaken als knoppen die verschijnen als je hand in de buurt zit en het werkt daarbij ook nog eens razendsnel. Ook goed: het multimediascherm in de Peugeot 208, de R-Link van de Renault Clio en het touchscreen van -daar hebben we ‘m weer- de Tesla Model S.

Zelf een Tesla Model S?
De Tesla Model is op dit moment nog niet beschikbaar voor de Nederlandse autowegen. Tesla Lease powered by Athlon Car Lease gaat de Model S aanbieden voor de zakelijke markt in 7 Europese landen. Om huidige klanten en potentiële geïnteresseerden de mogelijkheid te geven als een van de eerste in 2013 een Model S te laten rijden heeft Athlon Car Lease reeds 150 Model S-en gereserveerd.

Klik hier voor meer informatie over de Autoweek Innovatie Awards

 

Lees ook:CEO´s vallen voor 100% elektrische Tesla Model S
Lees ook:Eerste testritten Tesla Model S in Nederland
Lees ook:Eerste testresultaten Tesla Model S bekend
Lees ook:Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032
Lees ook:Gemeenten kunnen strijden om elektrisch rijden award

Eén reactie op “Tesla S wint Autoweek Innovatieprijs

  1. Vemo Lease BV

    Terecht dat Tesla de innovatie prijs heeft gewonnen. Zij hebben visie! Nog een paar jaar en dan komen ze met de Golf Tesla.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.