Mobiliteitsadvies op maat

Minder mensen in de file, productiever personeel en de parkeerproblematiek rond een organisatie verkleinen. Het zijn slechts enkele voordelen die gerealiseerd kunnen worden wanneer  ‘Het Nieuwe Werken’ en ‘Mobiliteitsmanagement’ gecombineerd worden. Maar hoe nu het mobiliteitsbeleid zo optimaal mogelijk inregelen? Het ministerie van Infrastructuur en Milieu biedt uitkomst met het programma Mobiliteitsvouchers. Een programma waarmee werkgevers met tussen de 25 en 250 werknemers onder andere een gratis mobiliteitsscan kunnen laten uitvoeren.

Vouchers
Met het programma Mobiliteitsvouchers wil het ministerie van Infrastructuur en Milieu bedrijven stimuleren actief aan de slag te gaan met Slim Werken en Slim Reizen. Hier geeft zij invulling aan door het bieden van financiële tegemoetkomingen in de vorm van vouchers, waarmee advies op maat ingekocht wordt.

Mobiliteitsscan
Als een voucher is aangevraagd dan kan deze verzilverd worden bij een door de overheid aangewezen mobiliteitsadviseur. Deze adviseur voert een mobiliteitsscan uit, waarmee inzicht wordt verkregen in de huidige manier van reizen en werken binnen een organisatie en de kosten die hieraan verbonden zijn. Daarnaast krijgt men advies welke maatregelen ingevoerd kunnen worden om slimmer te werken en reizen. Worden de geadviseerde maatregelen uiteindelijk geimplementeerd dan kan binnen de gestelde voorwaarden aanspraak gemaak worden op een interessante vergoeding, die kan oplopen tot € 4500,-.

Aan de slag
Aanvragen van de vouchers en de gestelde voorwaarden zijn te vinden op de website van het ministerie van Infrastructuur en Milieu: www.agentschapnl.nl/mobiliteitsvouchers. Meteen een mobiliteitsscan uit laten voeren? Athlon Mobility Consultancy  is een van de partijen waar de vouchers ingewisseld kunnen worden.

Bron: www.agentschapnl.nl

 

 

 

Lees ook:Duizenden euro’s besparen met actief mobiliteitsbeleid
Lees ook:Extra budget voor mobiliteitsvouchers
Lees ook:Rapportage Taskforce Ontspits: leaseauto blijft populair
Lees ook:Slim Reisbudget levert € 50 miljoen per jaar op
Lees ook:Slim Reisbudget betekent 20% minder file

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.