Extra budget voor mobiliteitsvouchers

Na een wat trage start vorig jaar is de belangstelling onder MBK-bedrijven voor de mobiliteitsvouchers nu aanzienlijk toegenomen, meldt Verkeersnet. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) trekt er nu 1 miljoen euro extra voor uit.

Mobiliteitsadviseur
Met de vouchers kunnen bedrijven van minstens 25 en maximaal 250 werknemers advies krijgen van een mobiliteitsadviseur. De adviezen maken onder meer inzichtelijk welke varianten er voor het openbaar vervoer zijn en gaan in op mogelijkheden voor thuiswerken, flexibele werktijden en het invoeren van fietsenplannen. Eerder werd het programma al verlengd door de minister.

Inmiddels hebben 1800 ondernemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een voucher advies in te kopen. Mede dankzij de campagne “52 filevrije dagen” van het platform Slim Werken Slim Reizen en MKB Nederland gaat het sinds dit voorjaar per maand om ruim 150 nieuwe ondernemers die zich aanmelden voor een vouchertraject.

Minister Schultz maakte het extra budget voor de mobiliteitsvouchers bekend in Hengelo, waar zij samen met vertegenwoordigers van lagere overheden en het bedrijfsleven het startschot gaf voor het programma Beter Benutten Twente.

Slim werken, slim reizen
Een goed mobiliteitsbeleid leidt immers tot lagere mobiliteitskosten, hogere productiviteit en minder parkeerproblemen rond uw bedrijf. Bovendien biedt het medewerkers de mogelijkheid hun werk-privébalans te verbeteren, ofwel slim werken en slim reizen.

Het zusterbedrijf van Athlon Car LeaseAthlon Mobility Consultancy is één van de door de overheid aangewezen mobiliteitsadviseurs bij wie de voucher voor een gedegen advies ingewisseld kan worden. Via een mobiliteitsscan wordt inzicht gegeven in de huidige manier van reizen en werken en de kosten daarvan. Vervolgens ontvangt de organisatie advies welke maatregelen ingevoerd kunnen worden om slimmer te werken en slimmer te reizen. Binnen de gestelde voorwaarden kan de organisatie aanspraak maken op een interessante vergoeding, die kan oplopen tot 6.000 euro!

Bron: www.autoleasewereld.nl; www.athloncarlease.nl

 

Lees ook:Mobiliteitsadvies op maat
Lees ook:Duizenden euro’s besparen met actief mobiliteitsbeleid
Lees ook:Slim Reisbudget levert € 50 miljoen per jaar op
Lees ook:Rapportage Taskforce Ontspits: leaseauto blijft populair
Lees ook:ANWB biedt ook pechhulp voor mkb’ers en zzp’ers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.