ANWB traint Wegenwacht bij pechhulp bij elektrische voertuigen

Vanaf september gaat de Wegenwacht trainen voor het kunnen bieden van veilige hulp bij pech bij elektrische auto’s. Op Schiphol werd afgelopen najaar al een elektrische Wegenwachtauto in gebruik genomen om praktijkervaring op te doen, meldt de ANWB.

Omdat de huidige NEN-normering niet is afgestemd op de elektrische auto wordt er in samenwerking met de DEKRA een certificeringsprogramma opgestart voor de Wegenwacht. Dat programma kent twee delen: het eerste deel heeft betrekking op de basisbeginselen van het werken aan een elektrische auto. Die module is bedoeld om alle wegenwachten, servicecentrummedewerkers, accuservicemedewerkers en de lepelwagenchauffeurs de regels voor basisveiligheid voor het werken aan elektrische voertuigen bij te brengen.

Hoge spanningen
De tweede module gaat dieper in op het werken met hoge spanningen. De cursus ‘Hoogvolt technicus’ is bedoeld voor een geselecteerde groep. Vooral wegenwachten die werken in gebieden waar al wat meer elektrische auto’s rondrijden hebben baat bij zo’n training. En dat betekent in de praktijk vooral in de Randstad. Enkele jaren geleden zijn de wegenwachten getraind voor het hulp bieden aan mensen met een hybride auto. Ook de accu’s daarvan zijn niet zonder gevaar met zo’n 200 volt aan spanning. Maar de spanning bij hybrides is een stuk lager dan bij een volelektrische auto. Daar gaat de spanning wel tot 400 volt, meldt de ANWB. 

Bron: www.automobielmanagement.nl

 

Lees ook:ANWB biedt ook pechhulp voor mkb’ers en zzp’ers
Lees ook:Opnieuw ruim 600 nieuwe elektrische voertuigen
Lees ook:Aantal elektrische auto’s in Nederland verdubbeld
Lees ook:Recordinvestering in elektrisch vervoer
Lees ook:Eerste Top10 Elektrische auto’s

Eén reactie op “ANWB traint Wegenwacht bij pechhulp bij elektrische voertuigen

  1. Leendert

    Weet iemand hoe andere pechhulp aanbieders zoals Route Mobiel voorbereid zijn op elektrische auto’s?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.