Eerste Top10 Elektrische auto’s

Met de Top 10 Elektrische auto’s is voor het eerst een inventarisatie beschikbaar van de eerste volledig elektrische auto’s op de Nederlandse markt. Dit overzicht geeft de consument inzicht in zaken als actieradius, laadtijd, batterij, veiligheid en aanschafprijs. Met dit overzicht willen de ANWB en Natuur & Milieu consumenten en bedrijven ondersteunen bij het vinden van de juiste elektrische auto.

In 2011 is de eerste elektrische auto op de markt gekomen. Nu rijden er ongeveer 1.750 volledig elektrische auto’s in Nederland. De ANWB verwacht dat het aantal de komende jaren zal groeien tot 15.000 à 20.000 stuks in 2015. Daarna zal de auto interessanter gaan worden voor het grote publiek. Nu nog belangrijke struikelblokken voor een grote doorbraak van de elektrische auto zijn de prijs, actieradius en de laadtijd. Juist op die punten verwacht de ANWB de komende jaren veel verbeteringen.

Informatie over opladen
In het overzicht staat informatie over de laadtijd van een auto en of de mogelijkheid bestaat om de auto op een snellader aan te sluiten. Met een snellader kunnen auto’s als de Citroën C-Zero, Mitsubishi i-MiEV, Nissan Leaf en de Peugeot iOn in twintig minuten voor 80% worden opgeladen.

Actieradius
In het overzicht wordt ook aangegeven welke afstand de auto met een volle accu kan overbruggen. Hierin zitten nog grote verschillen; zo zou de Nissan Leaf 175 kilometer kunnen rijden op een volle accu, terwijl de sportwagen Tesla Roadster een afstand van 395 km moet kunnen afleggen. In de praktijk blijkt deze actieradius niet altijd gehaald te worden. Dit is onder andere afhankelijk van rijstijl en temperatuur.

Klik hier voor de Top10 elektrische auto’s

Bron: www.anwb.nl

Lees ook:Aantal elektrische auto’s in Nederland verdubbeld
Lees ook:Eerste testritten Tesla Model S in Nederland
Lees ook:ANWB traint Wegenwacht bij pechhulp bij elektrische voertuigen
Lees ook:Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032
Lees ook:Eerste testresultaten Tesla Model S bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.