Definitie mobiliteit

Op een blog die gaat over mobiliteit in de breedste zin van het woord, is het wel erg belangrijk om eerst met elkaar te definiëren wat mobiliteit is in onze optiek. Welnu, wij definiëren mobiliteit als alle manieren voor personen en goederen om van locatie A naar locatie B te komen. Dit hoeft overigens niet perse met een vervoersmiddel te zijn in de traditionele zin van het woord. Vaak wordt namelijk al snel aan een auto, bus, trein, vrachtwagen of vliegtuig gedacht.

 

Nieuwe vormen van mobiliteit

Je kan ook heel goed aanwezig zijn (bijvoorbeeld om te vergaderen) op een andere locatie zonder dat je daar fysiek aanwezig bent. Door de inzet van telecommunicatie bijvoorbeeld is het steeds beter mogelijk om deel te nemen aan activiteiten op een andere plek zonder dat je jezelf daar fysiek toe moest verplaatsen. Deze oplossingen zijn ook vaak een stuk duurzamer.

Mobiliteit in Cijfers

Een waardevolle bron om op de hoogte te blijven van de laatste cijfers op het gebied van mobiliteit in ons land is te vinden in de uitgave ‘Mobiliteit in Cijfers’  Deze wordt jaarlijks opnieuw uitgegeven door de belangenorganisaties BOVAG (vertegenwoordigt de belangen van de retail in de mobiliteitssector) en door de RAI Vereniging (vertegenwoordigt de belangen van de industrie in de mobiliteitssector).

 

Lees ook:Drie van de tien huishoudens zonder auto
Lees ook:Lange fietspaden moeten overdekt worden
Lees ook:Mobiliteit Blog van start
Lees ook:Zelfsturende auto’s van Google mogen de weg op
Lees ook:Cijfers elektrisch rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.