Ecomobiel organiseert debat ‘Mobiliteit van Morgen’

In samenwerking met onder andere de Fleetclub van 100, Fleetsupport, Yoradius, BAM en Decos organiseren Heliview en ecomobiel de Lunchsessie “Mobiliteit van Morgen, de beslissende stappen naar duurzaam wagenparkbeheer” op woensdag 10 oktober 2012, de tweede dag van ecomobiel.

Wie loopt voorop in duurzaam wagenparkbeheer? Wat maakt hen succesvol in het terugbrengen van de footprint van hun wagenpark? Want om als bedrijf verantwoord, onderscheidend, aantrekkelijk en concurrerend te blijven zijn slimme oplossingen nodig, stelt de organisatie. Maar wie bepaalt straks welke oplossingen de beste zijn en hoe verhouden deze oplossingen zich tot andere mobiliteits vraagstukken? Wat wil de markt eigenlijk en is het een noodzaak of een luxe om mobiliteit te verduurzamen?

Nieuwe generatie werknemers
Er zijn inmiddels bestelwagens op Groengas, 100 % elektrische auto’s, intelligente mobiliteitspassen en voertuigen met range extender. Maar is dit al het juiste moment om in te stappen en is de infrastructuur onderweg, maar ook op kantoor al klaar? Willen werknemers die verduurzaming van mobiliteit eigenlijk wel? Of is het juist een noodzaak voor de nieuwe generatie werknemers.

Andere prioriteiten worden gevraagd van werkgevers en werknemers. Het vraagt om vakmanschap, leiderschap, verantwoord ondernemerschap en innovatiekracht. Moeten we eigenlijk niet met name slimme ICT inzetten om het aantal gereden kilometers te beperken? Wat is de rol van de overheid eigenlijk? Moet die vooral faciliteren of bijvoorbeeld fiscaal stimuleren? En welk effect hebben Het Nieuwe Werken en Het Nieuwe Rijden eigenlijk op duurzame mobiliteit?

Een heleboel vragen die allemaal tijdens het debat tijdens de lunchsessie Mobiliteit van Morgen aan bod moeten komen.

Bron: http://www.autoleasewereld.nl

Lees ook:Ecomobiel 2012 geeft ondernemers actueel overzicht duurzame mobiliteit
Lees ook:Bedrijven investeren komend jaar miljoenen in duurzame mobiliteit
Lees ook:Mobiliteit Blog van start
Lees ook:Duurzame fiets van bamboe
Lees ook:Binnenkort met de elektrische scooter de trein op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.