VVD en PvdA maken einde aan forensentaks

AMSTERDAM – VVD en PvdA maken een einde aan de forensentaks. Beide partijen hebben een plan bedacht waarmee de taks niet hoeft te worden ingevoerd.

De forensentaks is een belasting op de vergoeding voor woonwerkverkeer voor werknemers, waartoe in het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie is besloten.

Het geld wat bij het afschieten van de forensentaks zou worden misgelopen willen VVD en PvdA nu voor een deel halen uit het vitaliteitspakket. Dit pakket voor arbeidsdeelname door ouderen werd eerder al ingesteld in plaats van de levensloop/spaarregeling.

Van tafel
Twee week geleden nog deden verschillende organisaties van werknemers, werkgevers, reizigers en mobiliteit de dringende oproep om direct te stoppen met het plan om het woon-werkverkeer te gaan belasten. Ze wezen erop dat er na de verkiezingen een ruime Kamermeerderheid is die de onbelaste reiskostenvergoeding wil behouden.

De forenszentaks komt dinsdag aan de orde tijdens de financiële beschouwingen. Dan zou ook het alternatieve plan worden gepresenteerd.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Tweede Kamer houdt vast aan forensentaks
Lees ook:Elf keer nee tegen forensentaks
Lees ook:Forensentaks = 50.000 extra leaseauto’s
Lees ook:De Week van de Mobiliteit
Lees ook:Human Resources heeft flinke vinger in de pap bij wagenparkbeleid

Eén reactie op “VVD en PvdA maken einde aan forensentaks

  1. offshore corporation

    Meevallers zijn een nieuwe doorwerkbonus voor werknemers vanaf 61 tot 65 jaar die in deel- en voltijd werken. Zij kunnen zo gemiddeld anderhalf jaar eerder met pensioen zonder er financieel op achteruit te gaan. Om de arbeidsparticipatie verder te stimuleren, wordt de bestaande mobiliteitsbonus geïntensiveerd. Verder is er ook goed nieuws te melden voor zieke flexwerkers, want het plan om deze groep korter een uitkering te geven, is met één jaar uitgesteld naar 2014.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.