Forensentaks = 50.000 extra leaseauto’s

Mochten de plannen voor de forensentaks per 1 januari realiteit worden, komen er 50.000 leaseauto’s bij, zo is uitgerekend.

Dat heeft onderzoeksbureau Muconsult becijferd in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, zo meldt vakblad Automotive. Mocht de politiek besluiten tot invoering van de forensentaks, vervalt de belastingvrije vergoeding voor woon-werkverkeer en gaan woon-werk-kilometers voor de leaserijder gelden als privérit, waardoor bijna elke leaserijder bijtelling moet gaan betalen.

Volgens de berekeningen van Muconsult neemt de leasevloot door deze maatregelen toe met ongeveer 50.000 auto’s. Men gaat hierbij uit van de resultaten van een enquête, ondersteund door mathematische modellen. Er wordt geschat dat circa 30.000 zakelijke rijders hun leaseauto zullen omruilen voor een privé-auto. Dat betekent een flinke impuls voor het occasionaanbod. Maar omdat tevens wordt becijferd dat zo’n 80.000 mensen juist voor een leaseauto zullen kiezen wanneer ze geen belastingvrije vergoeding voor hun woon-werkritten meer krijgen, neemt de totale leasevloot toe met 50.000 auto’s. Bij het onderzoek is rekening gehouden met gangbare autoregelingen en de voorwaarden die werkgevers hebben ten aanzien van leaseauto’s en woon-werkvergoeding.

Binnenkort moet de nieuwe Tweede Kamer gaan stemmen over de eventuele invoering van de forenzentaks. Bovag en RAI geven aan nog niet gerust te zijn op een voor de automobilist gunstige uitslag, ondanks dat er een meerderheid van de politieke partijen tegen de plannen is.

Bron: www.autoweek.nl

Lees ook:Tweede Kamer houdt vast aan forensentaks
Lees ook:VVD en PvdA maken einde aan forensentaks
Lees ook:Schrappen kilometervergoeding kost werkgevers miljarden
Lees ook:Elf keer nee tegen forensentaks
Lees ook:Goedkope leaseauto’s na 1 juli 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.