Europese Commissie: harde eisen CO2-uitstoot

De Europese Unie heeft voorstellen gepresenteerd om de uitstoot van kooldioxide (CO2) bij nieuwe auto’s terug te dringen tot 95 gram per kilometer tegen 2020.

Schonere en zuinigere voertuigen zijn beter voor het milieu. Ook besparen automobilisten heel wat geld omdat ze minder brandstof nodig hebben. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, kwam eerder al met de streefcijfers, maar wil er nu werk van maken. Door de limiet van 95 gram kan een automobilist gemiddeld tot ruim 1,5 liter brandstof per 100 kilometer besparen. Nu is de uitstoot bij nieuwe auto’s gemiddeld 135,7 gram CO2 per kilometer.

De voorstellen van de commissie gaan nu naar de lidstaten en het Europees Parlement. “Er ligt nu een duidelijke opdracht voor de Europese auto-industrie”, concludeert Milieudefensie. De milieubeweging spreekt over een stap in de goede richting en is tevreden dat de Europese Commissie heeft gekozen voor harde eisen, “ondanks een intensieve lobby van de auto-industrie”. Het vaststellen van limieten voor de CO2-uitstoot bevordert de productie van lichtere en zuinigere auto’s, aldus Milieudefensie.

Bron: www.automobielmanagement.nl

Lees ook:Gemiddelde CO2-uitstoot nieuwe auto’s blijft dalen
Lees ook:Lease auto: dit zijn de populairste modellen
Lees ook:Dieseltoeslag zeer zuinige auto’s definitief per 1 augustus
Lees ook:Europese mobiliteitsweek: 16 september tot 22 september 2012
Lees ook:Auto-industrie wil uniform oplaadsysteem elektrische auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.