Tweede Kamer houdt vast aan forensentaks

DEN HAAG – De vijf partijen van het Kunduz-akkoord hebben donderdag tegen een voorstel van de PvdA gestemd om de omstreden forensentaks te schrappen uit de begroting voor 2013.

Ze deden dat, terwijl vier van de vijf partijen zelf ook tegen de afschaffing van de belastingvrije reiskostenvergoeding zijn. De PvdA – fel tegen de taks – had een alternatief bedacht dat ook minimaal 1,3 miljard euro moet opbrengen voor de schatkist. Maar VVD, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie stemden tegen die motie. Ze hebben bij het Kunduzakkoord afgesproken in elk geval tot de formatie van een nieuw kabinet vast te houden aan de forensentaks. Het extra belasten van mensen met een reiskostenvergoeding levert de schatkist volgens het akkoord ruim 1,3 miljard euro op.

D66
Desondanks hebben vier van de vijf partijen al gezegd dat ze de maatregel willen wijzigen of helemaal terugdraaien, zoals de VVD voorstelt in het verkiezingsprogramma dat vrijdag uitkomt. Alleen D66 staat nog achter de forensentaks.

Maar behalve de PvdA stemden alleen de SP en voormalig PVV’er Hero Brinkman voor het alternatief. De maatregel uit het akkoord zorgt voor forensen voor een extra koopkrachtverlies van 1,5 procent.

Bron: www.nu.nl

Lees ook:VVD en PvdA maken einde aan forensentaks
Lees ook:Elf keer nee tegen forensentaks
Lees ook:Schrappen kilometervergoeding kost werkgevers miljarden
Lees ook:Bezuinigingspakket raakt automobilist hard
Lees ook:Forensentaks = 50.000 extra leaseauto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.