Lease auto: dit zijn de populairste modellen

Renault heeft in het derde kwartaal van dit jaar een forse opmars gemaakt op de leasemarkt. Met de Mégane Estate en de bestelbus Renault Trafic bezet het Franse merk op zowel bij personenauto’s als op de markt voor bedrijfswagens de nummer één positie.

Dat blijkt uit een inventarisatie van LeasePlan Nederland over de bestellingen van nieuwe leaseauto’s in het derde kwartaal van dit jaar. Met 120 duizend voertuigen behoort LeasePlan samen met Athlon Car Lease tot de grootste verhuurders van bedrijfsauto’s in Nederland.

Leaseauto’s: Renault favoriet
In het derde kwartaal van dit jaar is Renault bij de personenauto’s gestegen van de nummer twee-positie naar de eerste plek, vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar. Dit is vooral te danken aan de verkopen van de Renault Mégane Estate. Volkswagen moest op merkniveau de nummer één positie afstaan en zakte naar de vierde plek. Op plaatsen twee en drie kwamen respectievelijk Ford en Peugeot terecht.

Op modelniveau is naast de Renault Mégane bij de personenauto’s de Ford Focus erg populair. In diezelfde categorie is de Volvo V40, een nieuw model dat uit het niets de derde plaats inneemt. Bij de bedrijfswagens doet Renault het ook goed, met een eerste plaats voor de Renault Trafic, gevolgd door de Volkswagen Caddy.

Lagere CO2-uitstoot
De strengere milieuregelgeving rond de fiscale bijtelling voor privé-gebruik van lease-auto’s laat duidelijk zijn sporen na. Sinds 1 juli dit jaar zijn de normen voor de CO2-uitstoot aangescherpt, zodat het lastiger is om de in de lage bijtellingscategorie van 14 procent te komen.

Bij de nieuwe dieselauto’s is de gemiddelde uitstoot per kilometer in een jaar tijd gedaald van 111 naar 104 gram. Ook bij de nieuw bestelde benzineauto’s is een neerwaartse trend te zien. De gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer daalde het afgelopen jaar van 131 gram naar 120 gram.

Bron: z24.nl

Lees ook:Gemiddelde CO2-uitstoot nieuwe auto’s blijft dalen
Lees ook:Dieseltoeslag zeer zuinige auto’s definitief per 1 augustus
Lees ook:VNA Jaarcijfers 2011: leasen ook in crisistijd aantrekkelijk
Lees ook:Europese Commissie: harde eisen CO2-uitstoot
Lees ook:Leasebranche is crisisbestendig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.