Nederland vergevorderd met netwerk voor EV

Qua aantallen elektrische auto’s zijn Duitsland, Frankrijk en Noorwegen koplopers in Europa.

Nederland doet het echter zeker niet slecht en is na Finland en Frankrijk, bovendien het verst gevorderd met de aanleg van laadinfrastructuur. Dat blijkt uit een internationale benchmark van Agentschap.nl

De benchmark is voornamelijk gebaseerd op gegevens die door Agentschap NL zijn verzameld, in het kader van lopend monitoring-onderzoek naar elektrisch rijden in de EU. De cijfers zijn een momentopname van 1 januari 2012.

Gerelateerd aan het inwoneraantal spant Noorwegen duidelijk de kroon. Ook Oostenrijk springt eruit. Nederland bevindt zich in de middengroep en doet het in vergelijking met grote landen als Duitsland en Frankrijk goed.

In feite is het aantal laadlocaties (waar één of meer laadpalen kunnen staan) een betere indicator voor de spreiding en dichtheid van het oplaadnetwerk. Daarvoor ontbreken echter de gegevens, met uitzondering van Nederland en Spanje. Juist de publieke en semi-publieke laadpalen zijn van cruciaal belang voor de uitrol van elektrisch vervoer.

Als het aantal laadpalen wordt afgezet tegen het aantal elektrische voertuigen, blijkt dat Nederland na Finland en Frankrijk het verst gevorderd is met de aanleg van laadinfrastructuur.

Bron: automobielmanagement.nl

Lees ook:Naar het buitenland? Pas op met tanken van brandstof E10
Lees ook:Cijfers elektrisch rijden
Lees ook:Eerste (mini) laadpaal in Madurodam aftrap EV project
Lees ook:Snellaadpaal voor elektrische auto’s in Tiel in bedrijf genomen
Lees ook:Recordinvestering in elektrisch vervoer

Eén reactie op “Nederland vergevorderd met netwerk voor EV

  1. silver price

    In feite is het aantal laadlocaties (waar één of meer laadpalen kunnen staan) een betere indicator voor de spreiding en dichtheid van het oplaadnetwerk, maar daarvoor ontbreken (uitgezonderd Nederland en Spanje) de gegevens. Juist de publieke en semi-publieke laadpalen zijn van cruciaal belang voor de uitrol van elektrisch vervoer. In onderstaande tabel is het aantal publieke en semi-publieke laadpalen weergegeven. Klik op de tabel om te vergroten.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.