Zakenautorijders gebruiken nauwelijks ander vervoer

De berijder van een zakenauto maakt nog steeds nauwelijks gebruik van andere vormen van vervoer, alle initiatieven op dit vlak ten spijt. Dat blijkt uit de voorlopige uitkomsten van het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2012.

Van andere vervoersmodaliteiten dan de auto wordt nauwelijks gebruikgemaakt. Drie van de vier berijders gebruikt voor zakelijk verkeer uitsluitend de auto. Berijders van een auto uit de bijtellingscategorieën van nul procent en veertien procent maken nog het meest gebruik van fiets, OV of taxi maar ook dat is zeer beperkt en slechts een aantal keren per jaar.

Dit en nog veel meer blijkt uit de 2012-versie van het Nationaal Zakenauto Onderzoek waaraan meer dan tweeduizend respondenten meededen. Het NZO wordt voor de derde keer gehouden door Automobiel Management en het RDC/Centraal Bureau Mobiliteit Statistiek en wordt ondersteund door de Vereniging Auto van de Zaak. De analyse van de resultaten is nu in volle gang.

De definitieve uitslagen en conclusies zullen worden bekendgemaakt tijdens het Driving Business Event van Automobiel Management op 26 september. Welke factoren zijn van invloed op de keuze voor een zakenauto? Welke afwegingen maken werkgevers, werknemers en zelfstandigen op het gebied van mobiliteit en wat zijn de gevolgen ervan? Het NZO neemt ook de voorgenomen maatregelen uit het Lente-akkoord mee.

Bron: www.automobielmanagement.nl

Lees ook:Belgen dumpen auto van de zaak
Lees ook:Leaserijders steeds minder bereid te betalen per km
Lees ook:Bedrijven investeren komend jaar miljoenen in duurzame mobiliteit
Lees ook:Human Resources heeft flinke vinger in de pap bij wagenparkbeleid
Lees ook:Het Nieuwe Werken: Bricks, Bytes en Behaviour

Eén reactie op “Zakenautorijders gebruiken nauwelijks ander vervoer

  1. silver account

    Het Nationaal Zakenauto Onderzoek 2011 is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en het RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Statistiek, met medewerking van Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ). Het geeft een interessant beeld van de actuele stand van zaken rond de zakenauto, de zakenautoberijder en de werkgever die de zakenauto ter beschikking stelt. Aan het onderzoek namen ruim 1.300 berijders en 165 fleetmanagers deel, aanzienlijk meer dan in de twee vorige edities van het onderzoek. Met de resultaten kan beleid worden gemaakt en optimaal worden ingespeeld op trends en verwachtingen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.