Nederland loopt voorop met Het Nieuwe Werken

Nederland loopt wereldwijd voorop met Het Nieuwe Werken. Bijna dertig procent van de beroepsbevolking werkt wel eens vanuit huis. Wereldwijd is dat gemiddeld achttien procent. Dat blijkt uit de internationale Towers Watson Global Workforce Study, waaraan 32.000 werknemers meededen.Het Nieuwe Werken heeft een positief effect op de manier waarop werknemers over hun werkgever. Ze zijn beduidend positiever dan collega’s die altijd op kantoor werken. Zo vinden medewerkers die regelmatig thuis en op flexibele tijden werken hun organisatie eerlijker en meer integer (64 procent tegenover 27 procent van alle werknemers). Ook vinden flexibele werknemers dat mensen die bijdragen aan baanbrekende ideeën daarvoor worden beloond. Van alle medewerkers is dat 27 procent. “Werkgevers die flexibel werken mogelijk maken worden daarvoor beloond”, stelt Marjola Rintjema, senior consultant bij Towers Watson. “Ze waarderen het vertrouwen van werkgevers.”

Beter samenwerken
Werknemers die flexibel werken zijn ook meer betrokken en kunnen beter samenwerken met hun team. Hoewel het lastiger lijkt om als team te werken als iedereen op andere tijden en locaties werkt, zijn de flexibele werkers daar juist positiever over. 56 procent vindt dat hun team effectief samenwerkt, versus het totale gemiddelde van 46 procent.

Sociale media
Interne sociale media spelen bij de samenwerking een belangrijke rol. Zo maakt een kwart van de flexibele werkers minstens een keer per week gebruik van interne sociale media, tegenover negen procent van alle medewerkers.

Bron: www.slimwerkenslimreizen.nl

Lees ook:Driekwart werknemers wil zelf bepalen wanneer hij of zij werkt
Lees ook:Alles over elektrisch vervoer op één plek
Lees ook:Kwart werknemers ontevreden over flexplek
Lees ook:Het Nieuwe Werken: Bricks, Bytes en Behaviour
Lees ook:Rapportage Taskforce Ontspits: leaseauto blijft populair

Eén reactie op “Nederland loopt voorop met Het Nieuwe Werken

  1. frank bikker

    Ach een nieuwe profeet die ook brood moet eten. Aan alles zit wel iets positiefs. Echt contact hebben met elkaar op een kantoor heeft ook voordelen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.