VNA Jaarcijfers 2011: leasen ook in crisistijd aantrekkelijk

Leasen ook in crisistijd aantrekkelijkNiet alleen voor de leasebranche maar voor heel Nederland zijn de huidige economische en politieke ontwikkelingen van invloed op de bedrijfsvoering. Welke invloed de voorgenomen maatregelen in het Lenteakkoord hebben op de leasebranche is nog moeilijk te voorspellen. Maar de cijfers in dit rapport laten zien dat de leasemarkt zich ook in het afgelopen jaar crisisbestendig toont: het aantal geleasete personen- en bestelauto’s neemt met duizend toe, tot 683.400 voertuigen. Bijna 80 procent daarvan zijn personenauto’s, ruim 20 procent bestelauto’s. Lease-auto’s maken 7 procent uit van alle personen- en bestelauto’s in Nederland.

Dat maatregelen rondom de bijtelling niet alleen de leasebranche raken, maar ook de automotivebranche is zeker. De leasemaatschappijen zijn goed voor de aankoop van bijna 30 procent van alle nieuw gekochte auto’s. Aan de andere kant is leasing een belangrijke vorm van financiering voor het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven onderkennen dat. Het is voor veel bedrijven zeer welkom dat ze hun kapitaal niet hoeven te stoppen in een wagenpark, maar het kunnen aanwenden voor hun kernactiviteiten.

Leasepark vergroent snel
Ook dit jaar kunnen we de conclusie trekken dat het leasewagenpark snel vergroent. De gemiddelde CO²-uitstoot van nieuw ingezette lease-auto’s komt in 2011 uit op 125 gram per kilometer, een reductie met 8 procent ten opzichte van 2010. Een positieve ontwikkeling!

Artikel Automotive
Naar aanleiding van het rapport heeft Automotive, Renate Hemerik geïnterviewd. In het artikel geeft Renate een toelichting op de cijfers.

Klik hier voor het volledige rapport.

Bron: www.vna-lease.nl

Lees ook:Definitie mobiliteit
Lees ook:VNA heeft huiswerk voor gestaffelde bijtelling al gedaan
Lees ook:Recordinvestering in elektrisch vervoer
Lees ook:Bandenlabel 1 november 2012 van kracht
Lees ook:Nieuwe overgangsregeling voor btw-berekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.