Eerste testresultaten Tesla Model S bekend

Terwijl we in Europa nog een paar maanden moeten wachten, is in de Verenigde Staten de eerste Tesla Model S inmiddels uitgeleverd. Road & Track heeft deze Tesla uitvoerig getest. Klik hier voor de testresultaten.


Partnership

Athlon Car Lease International is een partnership aangegaan met Tesla voor 7 Europese landen: Tesla Lease powered by Athlon. De leasemaatschappij heeft inmiddels 150 Tesla Model S elektrische auto’s besteld, die naar verwachting in het 1e kwartaal van 2013 geleverd zullen worden. Tijdens een roadshow eind maart werd de Tesla Model S getoond aan CEO’s, de Europese primeur. De introductie was een schot in de roos; bijna 50% van de initiële order is al gereserveerd door verschillende bestaande klanten van Athlon, een duidelijk voorbeeld dat er een toenemende behoefte aan elektrische voertuigen bestaat.

Model S
Model S is de eerste hoogwaardige elektrische sedan ter wereld. De personenwagen biedt zitplaats aan vijf volwassenen en twee kinderen. Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor en een versnellingsbak beschikt de auto aan de binnenkant over maximale bagageruimte, met onder meer een tweede kofferbak onder de motorkap. Het opvallendste aan het interieur is wel een 17″ touchscreen met draadloze internetverbinding met de mogelijkheid om online radio te luisteren, te surfen en te navigeren. Model S wordt geleverd met drie opties voor de accu: 40 kWh, 60 kWh of 85 kWh. De accu kan gewoon via het stopcontact bijgeladen worden en heeft een snelle oplaadmogelijkheid van 45 minuten.

Model S is uitgerust met een door Tesla ontwikkelde geavanceerde elektrische aandrijving, die direct het gewenste vermogen levert en zorgt voor een vloeiende acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan zes seconden. De aluminium behuizing is ontworpen voor een optimaal stuurgemak, optimale veiligheid en efficiëntie. Model S beschikt over de beste aerodynamica en een accu met de grootste energiedichtheid in de sector en heeft daarmee van alle elektrische voertuigen ter wereld de grootste actieradius: tot 480 km per laadbeurt.

Tesla heeft wereldwijd al meer dan 11.000 reserveringen ontvangen voor de Model S sedan.

Lees ook:Eerste testritten Tesla Model S in Nederland
Lees ook:Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032
Lees ook:CEO´s vallen voor 100% elektrische Tesla Model S
Lees ook:Tesla S wint Autoweek Innovatieprijs
Lees ook:Eerste Top10 Elektrische auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.