Mobiliteit in 2020 volgens de BOVAG

De BOVAG heeft haar Toekomstvisie 2020 ontwikkeld in nauwe samenwerking met Capgemini en met steun van HBD en OOMT. Hierin staan de elf belangrijkste trends die de toekomst gaan bepalen. Op basis van die trends heeft Capgemini een viertal toekomstscenario’s ontwikkeld. We geven je graag een korte blik in de resultaten, maar uiteraard kun je ook het rapport van CapGemini downloaden.

De invloed van de overheid neemt af

In het meest waarschijnlijke scenario neemt de invloed van de nationale overheid sterk af en is generatie Y dominant. Dat betekent onder meer dat de vraag verschuift van mobiliteitsproduct naar mobiliteitsoplossing. Daarnaast staat niet langer de werkgever, maar de werknemer centraal.

Hoe ziet de toekomst van jouw bedrijf er uit?

Op basis van dit scenario heeft Capgemini beschreven hoe de ondernmingen in 2020 eruit zien: de Local Hero, de Hypermarket, de Mobility Service Provider en de Niche Expert. Via een toekomsttest op http://www.verplaatsjezelf.nl/toekomsttest/ kun je erachter komen welk van die vier archetypes het best bij je bedrijf past in de nabije toekomst.

Hypermarket

De megamobiliteitsstore heeft een compleet assortiment mobiliteits­producten onder één dak. Van auto’s, scooters en caravans tot kinderfietsen, accessoires, verzekeringen en onderhoudscontracten. Veelal uit voorraad leverbaar en tegen een messcherpe prijs. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden voor cross selling en effectieve retail­acties.

Niche Expert

Door producten op maat aan te bieden, kunnen je klanten tot in detail bepalen hoe een ontwerp moet worden. Van het design en de techniek tot de materiaalkeuze. Daarnaast zorg je voor de uiteindelijke levering en begeleid je klanten gedurende het hele productieproces. Zo lever je elke keer een uniek product en krijgt je klant precies wat hij wil.

Mobility Service Provider

Als Mobility Service Provider maak je ’t klanten makkelijk. Wat ze nodig hebben, regelen ze online. En voor vragen bellen ze naar je call center. Zo weet je precies wat ze wanneer nodig hebben. Of het nu gaat om een elektrische scooter, een auto of een kaart voor het Openbaar Vervoer. Je regelt het. En dat allemaal voor een vast bedrag per maand.

Local Hero

Als Local Hero heb je een langlopende relatie met de klanten uit je regio. Je kent ze persoonlijk en weet precies wat hen beweegt. Zo kun je voor iedereen een slim plan bedenken, wat de leef­- of werksituatie ook is. Op basis van een heldere abonnementsconstructie blijven je klanten mobiel.

Naast de toekomsttest vind je er het complete visie-rapport, voor verdere verdieping. Maar ook is er volop ruimte voor discussie, nieuws, columns en uiteraard voor uitleg. Zo is er voor elk archetype onderneming een illustratief filmpje gemaakt.

Lees ook:Hoe ziet de auto van de toekomst eruit?
Lees ook:Elektrificatie werkt niet negatief op werkgelegenheid
Lees ook:‘De overheid moet mobilist verleiden’
Lees ook:CEO´s vallen voor 100% elektrische Tesla Model S
Lees ook:Mobiliteit is te gedefragmenteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.