Eerste testritten Tesla Model S in Nederland

Voor het eerst was afgelopen week de Tesla Model S even te zien op de Nederlandse wegen. Deze volledig elektrische sedan combineert een actieradius tot 480 kilometer met een luxe bouw en erg sportieve prestaties. Enkele klanten van leasemaatschappij Athlon Car Lease konden begin november als eersten in Nederland een testrit maken. Met de Model S heeft Athlon Car Lease de primeur op de Europese leasemarkt.

‘De Tesla Model S is een grote stap vooruit in het elektrisch rijden’ zegt Armand van Veen, algemeen directeur van Athlon Car Lease. ‘Met de grootste accu heeft deze auto een actieradius van ongeveer 480 kilometer, flink meer dan andere elektrische auto’s. En het design ervan kan zich meten met dat van de beste merken in het topsegment. Met andere woorden: het is een schitterende auto die ook nog eens heel schoon is. Hij kent bovendien een belangrijk financieel voordeel; in 2013 betalen gebruikers van de Model S geen bijtelling.’

‘Mobiliteit verduurzamen is voor Athlon Car Lease een belangrijke missie’, aldus Van Veen. ‘En dat geldt ook voor veel van onze klanten. Daarom hebben we al een volledig aanbod aan elektrische leaseauto’s. Daarin is de Model S van Tesla nu het kroonjuweel.’ Athlon Car Lease heeft een partnerschap met het Amerikaanse autobedrijf Tesla Motors om samen de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto’s te bevorderen. Het leasebedrijf zal kennis en ervaring uit de leasemarkt met Tesla delen. In 2011 bracht Athlon Car Lease als eerste de Tesla Roadster en Roadster Sport op de Europese leasemarkt.

Tesla Lease powered by Athlon Car Lease gaat de Model S aanbieden voor de zakelijke markt in 7 Europese landen. Om huidige klanten en potentiële geïnteresseerden de mogelijkheid te geven als een van de eerste in 2013 een Model S te laten rijden heeft Athlon Car Lease reeds 150 Model S-en gereserveerd.

Model S
De Model S is de eerste hoogwaardige elektrische sedan ter wereld. De personenwagen biedt plaats aan vijf volwassenen en twee kinderen. Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor en een versnellingsbak beschikt de auto over veel bagageruimte, met onder meer een tweede kofferbak onder de motorkap. Opvallend aan het interieur is het 17 inch touchscreen met draadloze internetverbinding en 80GB harde schijf op het middenconsole. De Model S wordt geleverd met drie opties voor de accu: 40 kWh, 60 kWh of 85 kWh met een actieradius van respectievelijk 255, 370 en 480 km. De Model S is uitgerust met een door Tesla ontwikkelde geavanceerde elektrische aandrijving. Die levert direct het gewenste vermogen en zorgt in het topmodel voor een vloeiende acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden.

Tesla
Door betaalbare elektrische auto’s op de markt te brengen, hoopt Tesla de wereldwijde overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Met de Tesla Roadster is de trend gezet in de elektrische autowereld door een sportwagen met fenomenale prestaties te ontwikkelen. De ervaringen hiermee vormden input voor het ontwikkelen van de Tesla Model S. De Model S is medio 2012 in de VS op de markt gekomen. Productie voor de Europese markt start in maart 2013. De pricing van de Model S wordt begin december 2012 bekend gemaakt.

Bron: Athlon Car Lease

Lees ook:Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032
Lees ook:Eerste testresultaten Tesla Model S bekend
Lees ook:CEO´s vallen voor 100% elektrische Tesla Model S
Lees ook:Tesla S wint Autoweek Innovatieprijs
Lees ook:Eerste Top10 Elektrische auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.