Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032

Volgens Elon Musk, de oprichter van Tesla Motors, is over twintig jaar de helft van de nieuwe auto’s batterij-elektrisch. Zijn sedan Model S is inmiddels in productie.

Actieradius van 425 km
Musk zei dit, in z’n sas met de eerste afleveringen van de Model S, zo meldt persbureau Reuters. Tesla heeft het plan dit jaar vijfduizend van de elektrische sedans af te leveren en volgend jaar twintigduizend.  De basisuitvoering van de Model S kost 57 duizend dollar en dat is vijftigduizend dollar minder dan de Tesla Roadster in 2008. Tesla-investeerder Steve Jurvetson (Venture Capital) kreeg de allereerste Model S die van de band liep, en de tweede was voor Musk zelf.  Tesla zegt zelf dat de Model  S een actieradius heeft van 265 mijl (425 kilometer). Dat zou de grootste radius zijn van alle elektrische auto’s die geproduceerd worden. De Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency)  gaf aan de Model S een miles-per-gallon-equivalent van 89. Daarmee loopt de auto 29 MPGe achter op de Honda Fit EV, die de hoogste rating heeft van alle auto’s in de VS. De Model  S loopt 10 MPGe achter op de Nissan leaf.

Om de tijdige beschikbaarheid van de Model S voor zijn klanten te waarborgen heeft Athlon Car Lease 150 sedans van de Model S-serie gereserveerd. Deze worden in het eerste kwartaal van 2013 verwacht. Het betreft de eerste bedrijfswagenreservering van Model S ter wereld.

Bron: www.automobielmanagement.nl

 

Lees ook:Eerste testresultaten Tesla Model S bekend
Lees ook:Eerste testritten Tesla Model S in Nederland
Lees ook:Tesla S wint Autoweek Innovatieprijs
Lees ook:CEO´s vallen voor 100% elektrische Tesla Model S
Lees ook:Eerste Top10 Elektrische auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.