Zelfsturende auto’s van Google mogen de weg op

Google heeft toestemming gekregen om met zelfsturende auto’s de weg op te gaan in de Amerikaanse staat Nevada en is daarmee het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de nieuwe wetgeving voor autonome auto’s. Onlangs werd er nog een nieuw model gespot dat zal worden toegevoegd aan de autonome vloot van de zoekmachinegigant: de RX450H. Ook zijn ze in gesprek met grote autofabrikanten om de techniek verder uit te rollen.

In 2010 begon Google onder leiding van computerwetenschapper Dr. Sebastian Thrun aan een project om auto’s zelfrijdend te maken. Sindsdien zijn er zes Toyota Priussen en één Audi TT omgebouwd om zich autonoom door het verkeer te bewegen. Om de auto’s ‘legaal’ aan het verkeer te laten deelnemen, heeft Google flink gelobbyd voor een vergunning, en niet zonder resultaat.

De regels omtrent de vergunning schrijven voor dat er altijd minimaal twee personen in een zelfsturende auto aanwezig dienen te zijn. Ook is het kenteken te herkennen aan de kleur rood en is er een infinity-symbool aanwezig op de plaat. Als de auto’s verkocht worden aan particulieren worden de kentekens vervangen door groene exemplaren.

Google heeft de afgelopen maanden veelvuldig met de autonome voertuigen getest op drukke plekken in de staat Nevada, waaronder The Strip in Las Vegas. Het bedrijf benadrukte onlangs dat ze de bestuurder niet overbodig willen maken, maar het autorijden naar een nieuw veiligheidsniveau willen tillen. En dat kan dus met de hulp van camera’s, sensoren en lasers. Klik hier voor een video van de Google auto.

Bron: www.groen7.nl

Lees ook:Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV
Lees ook:Mobiliteitsbeleid overheid Nederland
Lees ook:Tweede Kamer houdt vast aan forensentaks
Lees ook:Definitie mobiliteit
Lees ook:Drie van de tien huishoudens zonder auto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.