Eerste (mini) laadpaal in Madurodam aftrap EV project

Als aftrap voor het project Elektropool Haaglanden is in Madurodam een eerste minitiatuur laadpaal voor elektrische auto’s onthuld.

Het project moet elektrisch rijden in de regio Haaglanden een impuls geven. In de proef wordt elektrisch rijden in de praktijk getest door elektrische auto’s bij diverse organisaties in de regio in te zetten en het gebruik ervan nauwgezet te monitoren. Bekeken wordt wat de voordelen, de beperkingen en de mogelijke toepassingen zijn.

Deelauto
De regio Haaglanden is één van de Rijks-proeftuinen voor de introductie van het rijden met elektrische auto’s. De meeste auto’s in het project worden ingezet als deelauto voor zakelijke ritten.
Medewerkers worden gestimuleerd de eigen auto thuis te laten en voor werkafspraken de elektrische deelauto te gebruiken. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan de bereikbaarheid én aan de reductie van CO2-uitstoot.

Het project richt zich op de techniek, de beschikbaarheid van laadpalen in het werkgebied van de elektrische voertuigen, de implicaties op het energiegebruik en de ervaringen van de gebruikers.

Gestuurd laden
Uniek in het project is het onderzoek naar Gestuurd Laden, een gezamenlijk initiatief van Eneco en Stedin. Gestuurd Laden is een slimme technologie voor Eneco’s eigen laadpaal, de ‘NRGSPOT’, die zorgt dat het elektriciteitsnet het toenemend aantal elektrische auto’s in de toekomst aan kan.

De proef loopt minimaal een jaar. De verzamelde gegevens en onderzoeksresultaten worden gepubliceerd en ingezet om bij te dragen aan een grotere acceptatie van elektrisch vervoer en de uitrol ervan dichterbij te brengen.

Bron: www.autoleasewereld.nl

Lees ook:A15 wordt een elektrische snelweg
Lees ook:Record Floriade: zestig elektrische oplaadpunten
Lees ook:Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV
Lees ook:Universele snellader voor elektrische auto’s
Lees ook:Aantal elektrische auto’s in Nederland verdubbeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.