Hoe ziet de auto van de toekomst eruit?

De auto van de toekomst is bij veel mensen een populair onderwerp van gesprek. Niemand slaagt erin de toekomst goed te voorspellen, maar het is aan de andere kant wel erg leuk om na te denken over wat er zoal mogelijk zal zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gekeken naar de snufjes die er op dit moment worden bedacht om het autorijden een stuk gemakkelijker te maken.

Daarnaast zal het design van de auto’s heel anders zijn en wordt op die manier een trend doorgezet. Verder is de kans groot dat alle auto’s in de toekomst op elektriciteit zullen rijden.

Steeds meer automatische functies
Het lijkt erop dat de auto’s van de toekomst steeds meer techniek aan boord krijgen om ervoor te zorgen dat we zo min mogelijk zelf hoeven te doen. Dit zien we onder andere al een beetje gebeuren bij de hulp die we krijgen van het inparkeren van onze auto en het behouden van onze rijstrook. De verwachting  is dat deze trend zich door zal zetten, waardoor het in de toekomst mogelijk is nog meer handelingen uit handen te geven. Het is dan wellicht voldoende om zelf de gewenste snelheid in te stellen en de auto verder het werk te laten doen.

Futuristisch design
Uiteraard zal ook het design van de auto’s in de toekomst heel anders zijn dan hoe we dat nu kennen. Wanneer we kijken naar het verleden kunnen we zien dat de auto’s enkele tientallen jaren geleden een stuk vierkanter waren dan dat ze dat nu zijn. Wanneer die trend door blijkt te zetten zullen de auto’s van de toekomst een stuk ronder zijn dan dat ze nu al zijn. Op die manier ontstaat er een wat futuristisch design, wat er wat dat betreft voor zal zorgen dat de auto’s een stuk beter gestroomlijnd zijn.

Volledig elektrisch
Uiteraard zal er daarnaast worden gewerkt aan de mogelijkheden om de auto’s van de toekomst volledig op elektriciteit te laten rijden. Op die manier is het mogelijk om ervoor te zorgen dat er geen sprake meer is van CO2-uitstoot, waardoor we het milieu een stuk beter kunnen sparen. Aan de andere kant dient de elektriciteit natuurlijk wel opgewekt te worden en valt er wat dat betreft nog een hoop te winnen. Ook dient men de accu’s zo te ontwikkelen dat het mogelijk is om met een redelijk pakket aan accu’s een grotere afstand te kunnen overbruggen.

Bron: www.iv2008.nl

Lees ook:De nieuwste technische snufjes in personenauto’s
Lees ook:Elektrische auto al rijdend opladen via de banden en het wegdek
Lees ook:Goedkope leaseauto’s na 1 juli 2012
Lees ook:Binnenkort met de elektrische scooter de trein op?
Lees ook:Schone lucht elektrisch rijden heeft prijskaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.