Gemeenten kunnen strijden om elektrisch rijden award

De E-Award is een uitdagende wedstrijd tussen gemeenten. Het gaat erom welke gemeente dit jaar de meeste voortgang boekt met de introductie van elektrisch rijden. Het gaat uitdrukkelijk niet om de ‘beste’ tot nu toe, maar om de meeste versnelling  in het lopende jaar. Met de E-Award wil Natuur&Milieu gemeenten stimuleren en helpen om de invoering van elektrisch rijden  te versnellen.

Deze wedstrijd is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Stichting e-laad , het Formule-E team en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. ‘We bieden gemeenten de kans om te laten zien dat zij voortvarend werken aan elektrisch rijden en bieden ondersteuning bij  het zetten van de benodigde stappen’.

Elke gemeente, klein of groot, beginnend of gevorderd, heeft de kans om de E-Award te winnen. In het voorjaar van 2013 bekijkt een deskundige jury bestaande uit Joost Helms (klimaatambassadeur Duurzame Mobiliteit en wethouder van de gemeente Eindhoven), Marijke van Haaren (voorzitter Taskforce Formule-E team) en Marko Hekkert (hoogleraar Innovatiewetenschappen) de resultaten. De sterkste ‘versneller’ wordt winnaar en krijgt in 2013 op het Jaarcongres van het Formule-E team een bokaal uitgereikt.

Elektrische mobiliteit
Elektrisch rijden is in Nederland bezig met een flinke opmars. Het biedt vele voordelen:  zuinig en schoon rijden, minder geluidshinder  en geen last van fijnstof en stijgende benzineprijzen. Elektrisch rijden staat nog wel in de kinderschoenen.  Zo wordt er hard gewerkt aan een sterke toename van het aantal laadpunten om het rijden van lange afstanden  makkelijker te maken. En er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de markt.  Natuur & Milieu wil dat proces versnellen. Daarom organiseren wordt deze E-Award georganiseerd, een wedstrijd waarin gemeenten de mogelijkheid krijgen om te laten zien hoe zij de invoering van elektrisch rijden ondersteunen en mogelijk maken.  

Waarom meedoen aan de E-Award?
De E-Award geeft een gemeente de perfecte kans om te werken aan vooruitgang op het gebied van elektrisch rijden. ‘We bieden gemeenten de kans om te laten zien dat ze duurzaam bezig zijn en helpen  hen door ze te ondersteunen met kennis waar ze deze nodig hebben’.
Elke gemeente kan meedoen aan deze wedstrijd; kleine en grote gemeenten, ‘beginners’ op het gebied van elektrisch rijden en gemeenten die al (vele) stappen verder zijn. Het gaat in deze wedstrijd om de sterkste ‘versneller’: wie weet in een jaar tijd de meeste vooruitgang te boeken op het gebied van elektrisch rijden? De beste versneller mag zich winnaar noemen van de E-Award: een mooie manier voor een gemeente om te laten zien dat ze duurzaam bezig is.

Lees ook:Alles over elektrisch vervoer op één plek
Lees ook:Snellaadpaal voor elektrische auto’s in Tiel in bedrijf genomen
Lees ook:Studenten maken zuinige auto: 1 op 1000 km
Lees ook:A15 wordt een elektrische snelweg
Lees ook:Tesla S wint Autoweek Innovatieprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.