Handige apps rondom mobiliteit en Het Nieuwe Werken

Enkele handige apps op een rij rondom (duurzame) mobiliteit en Het Nieuwe Werken!

 

 

 

 

In de categorie: brandstofbesparing:

 App: Fueless App 

De applicatie helpt automobilisten om tijdens het rijden brandstof te besparen – ter waarde van gemiddeld 180 euro per jaar. Fueless is gratis te downloaden bij de iPhone App Store.

De Fueless app laat gebruikers horen en zien hoe ze brandstof kunnen besparen door hun rijgedrag aan te passen. Zo kunnen ze hun gemiddelde brandstofverbruik verminderen met 13 procent: een besparing van 180 euro per jaar. De App is een initiatief van DriveGain, samen met Ecofys.  Fueless is ontwikkeld in het kader van Het Nieuwe Rijden, een programma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit Instituut.

 

App: Athlonbrandstofprijs

Wilt u weten waar u het goedkoopst kunt tanken in Nederland? Met behulp van deze gratis App heeft u altijd de beschikking over de actuele brandstofprijzen bij u in de buurt. En dat kan u een besparing opleveren tot wel 15 cent per liter! Aan de hand van uw GPS signaal (of uw postcode), de brandstofsoort van uw keuze en door aan te geven hoever u wilt rijden naar een pompstation, verschijnt er een lijst met tankstations bij u in de buurt. De goedkoopste staat altijd bovenaan.

 

 

 

 

 

In de categorie: het Nieuwe Werken:

App: Dropbox (meest populaire zakelijke app op dit moment)

Dropbox kan je het beste vergelijken met een persoonlijke USB stick op internet. Je kunt er eenvoudig en veilig bestanden opslaan en je kunt er altijd bij. Het enige dat je nodig hebt is een internet verbinding. Daarnaast kan je bestanden uit je Dropbox gemakkelijk met anderen delen. Steeds meer applicaties (zowel op de iPad als andere apparaten) hebben standaard ondersteuning voor Dropbox.


 

 

App: Instapaper

Niet iedereen heeft een iPad met 3G en dan is een internetverbinding onderweg niet gegarandeerd. De app Instapaper kan in dat geval een handig hulpmiddel zijn, want met deze app kunt u webpagina’s bewaren en deze lezen als er geen internetverbinding is. Ook als u wel over een internetverbinding beschikt is deze app uitermate handig. U kunt namelijk ook documenten delen en gebruik maken van de opslag op de website van Instapaper.


 

 

App: Yuki

Yuki is een handige oplossing voor elke ondernemer die een efficiënte digitale administratie wil. Bonnen of facturen lever je digitaal aan en Yuki doet de rest. Zelfs de btw aangifte. Je administratie en je online archief zijn overal (veilig) via Internet toegankelijk. En met de iPad app is dit niet anders. Het enige dat je nodig hebt is een internet verbinding. Yuki heeft naast de iPad applicatie een iPhone applicatie waarmee je onderweg direct bonnen in je administratie kunt plaatsen (door een foto te uploaden). Yuki wordt niet voor niets ‘het nieuwe boekhouden’ genoemd. Ga naar www.yuki.nl om het gratis te proberen of een online demo.


 

App: WorkSnug Pro
Met WorkSnug Pro vind je de beste mobiele werkplekken in grote steden wereldwijd, waaronder steden in Randstad. Door middel van augmented reality (een combinatie van internet en gegevens over je locatie) weet je zo waar je aan de slag kunt. Deze app geeft informatie over onder andere de sfeer, de kwaliteit van de koffie en het geluidsniveau.


 

 

 

In de categorie: tijdens het Rijden:

App: Verkeersles

Het programma “Verkeersles” kan gebruikt worden bij de voorbereiding op het CBR rijexamen (Centraal Bureau Rijvaardigheid). Het programma is ook handig als naslagwerk voor elke verkeersdeelnemer in West-Europa.

- Leer de betekenis van de Nederlandse borden en test u kennis van de borden
- Lees de volledige verkeerstheorie met praktische toepassingen voor veel voorkomende verkeerssituaties, uitleg over verkeersregels, inrichting en gebruik van de weg, verkeersborden en verkeerstekens, veiligheid en correct gebruik van het voertuig.
- Deel je verkeer gerelateerde vragen, rijles of examen ervaringen met andere gebruikers op de Verkeersles pagina op Facebook
- Bekijk de belangrijkste verkeersbegrippen

 

App: Athlonritten

De app is een rittenregistratiesysteem waarmee u eenvoudig via GPS al uw zakelijke en privé ritten kunt opslaan en synchroniseren met onze webapplicatie.
Vanuit de webapplicatie kunt u eenvoudig uw rapportage exporteren voor de Belastingdienst en heeft u altijd een online backup.

 

 

 

 

In de categorie: auto:

App: APK Alert

Voorkom een boete vanwege een verlopen APK.

APK Alert geeft u een herinnering op uw iPhone of iPad 30 dagen voordat uw APK vervalt. U kunt herinneringen instellen voor zoveel kentekens als u wilt. Ook handig als u meerdere auto’s onder uw beheer heeft! De applicatie haalt zelf de APK vervaldatum bij uw kenteken op. U hoeft alleen de juiste kentekens in te vullen.

 

 

App: Park

Waar heb ik ook alweer mijn auto of fiets geparkeerd. Vooral bij grote parkeergarages en fietsenstallingen kan het nogal eens lastig zijn om je vervoermiddel terug te vinden. ParkBuddy biedt dan uitkomst: in deze app geef je aan waar je je auto of fiets hebt geparkeerd, op basis van de GPS-locatie. Daarbij kun je ook aangeven of het om een auto, fiets of ander voorwerp gaat, zodat je de locatie van meerdere objecten kunt onthouden.

Bij het vastleggen van de locatie kun je ook meteen een foto en eventueel een notitie toevoegen. Wil je je auto of fiets terugvinden, dan kun je op de kaart zien hoever het lopen is. Ook kun je via Google Maps een route opvragen naar je geparkeerde auto, fiets, scooter of aangemeerde boot.

Lees ook:Tip: werk een dag thuis
Lees ook:Trends in mobiliteit voor 2012
Lees ook:Tips voor besparingen met Het Nieuwe Rijden
Lees ook:Alles over elektrisch vervoer op één plek
Lees ook:Automobilist wapent zich tegen hoge benzineprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.