Alle zakelijke reiskosten op 1 mobiliteitskaart

Werkgevers kunnen voor hun personeel vanaf deze zomer een mobiliteitskaart aanschaffen die al het woon-werkverkeer regelt. Dat scheelt de baas kosten, want het tijdrovende declareren van losse bonnetjes behoort tot het verleden.

 De XXImo-mobiliteitskaart is een initiatief van de loterijenstichting Doen en het groene bedrijf Tendris, bekend van de Pharox-spaarlamp. Vanaf 1 juni kan de zakelijke reiziger op 1 kaart reizen met auto, trein, tram, bus, taxi, vliegtuig en fiets. De kaart rekent parkeergeld af, maar ook hotels en zakenlunches.

Keuzevrijheid
De internationale leasemaatschappij Athlon is het eerste bedrijf dat de mobiliteitskaart aan haar klanten gaat aanbieden. De XXImo-mobiliteitskaart biedt de zakelijke reiziger veel voordelen. Enerzijds bepaalt de werkgever per medewerker wat er met XXImo mogelijk is, anderzijds heeft de werknemer maximale keuzevrijheid in vervoersmiddelen.

Hans Blink, CEO van Athlon Car Lease International: “Het is nu mogelijk voor de werkgever om de ene medewerker met XXimo machtiging te geven om zakelijk te tanken en te parkeren en een andere medewerker met het OV te laten reizen, gebruik te maken van een landelijke taxidienst en een internationale treinreis te boeken. En voor beiden geldt: minder rompslomp, maar meer gebruiksgemak, tijdsvoordeel en kostenbesparing. Dat scheelt administratieve kosten en een hoop bonnetjesgedoe”.

Voor de werknemer is het voordeel dat hij vanaf 1 juni niets meer hoeft voor te schieten, en naar gelang het weer kan kiezen hoe hij op kosten van de zaak reist.

Visa Netwerk
XXImo maakt gebruik van het Visa-netwerk. Hiermee wordt de kaart breed geaccepteerd. Daniel van Delft, country manager Nederland Visa Europe: “XXImo is erin geslaagd om per kaarthouder een eigen gebruikersprofiel te ontwikkelen en toe te voegen aan de mogelijkheden die de Visa prepaid card wereldwijd biedt.”

Alle transacties met de reiskaart komen op 1 btw-maandverzamelfactuur te staan, die digitaal de administratie van de werkgever in gaat. Dat betekent ‘minder rompslomp en meer kostenbesparing’ aldus Xximo-directeur Bunnik. “Per declaratie bespaart de kaart 7 euro”. Eerder maakte XXImo bekend dat het de CO2-uitstoot van alle gemaakte reizen inzichtelijk maakt. Het biedt de reiziger de mogelijkheid om iedere keer opnieuw te kiezen voor het vervoer dat op dat moment bij hem of haar past en kan daarmee ook een bijdrage leveren aan het milieu.

Volgens hem is de nieuwe generatie werknemers er klaar voor; zij willen wel reizen met de auto, maar willen er geen bezitten.

Lees ook:Slim Reisbudget levert € 50 miljoen per jaar op
Lees ook:Duizenden euro’s besparen met actief mobiliteitsbeleid
Lees ook:Zakelijke kilometers ook na Lenteakkoord onbelast te vergoeden
Lees ook:Trends in mobiliteit voor 2012
Lees ook:Extra budget voor mobiliteitsvouchers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.