Record Floriade: zestig elektrische oplaadpunten

Met maar liefst zestig oplaadpunten voor elektrische auto’s heeft de Floriade een record te pakken. Zoveel bij elkaar is uniek in Nederland en misschien wel in de wereld. Bezoekers van de Floriade worden uitgenodigd kennis te maken met elektrisch rijden met een speciaal hotelarrangement. En na de Floriade worden deze oplaadpunten geplaatst in de regio als onderdeel van een groeiend netwerk publieke oplaadpunten.

Nieuwsgierig naar de Floriade en heel benieuwd naar het rijden in een elektrisch voertuig? Voor bezoekers van de Floriade 2012, toonbeeld van duurzaamheid en innovatie, heeft Stichting Florielectric een uitstekend aanbod. De stichting, die als doel heeft het promoten van elektrische mobiliteit van en naar de Floriade, heeft gezorgd voor een een uniek hotelarrangement inclusief de huur van een elektrisch voertuig. De stroom die nodig is voor het opladen van het voertuig is gratis.

Groene stroom
Gekozen kan worden uit een auto van het merk Peugeot iOn of een elektrische scooter. Daarnaast heeft de stichting in samenwerking met netbeheerder Enexis en de stichting e-laad de zestig oplaadpunten vooraan op de parkeerplaats van de Floriade gerealiseerd. De elektrische arrangementvoertuigen kunnen hier gratis geparkeerd en opgeladen worden.
Overige bezoekers aan de Floriade die met een elektrische auto komen, kunnen met vijf Euro korting parkeren, gratis opladen met groene stroom en vooraan parkeren.

Proeftuin
De regio Venlo wordt met dit project van de Stichting Florielectric min of meer de eerste proeftuin in Nederland voor elektrisch rijden buiten de grote steden. En ook na de Floriade worden de publieke oplaadpunten van de stichting e-laad nuttig gebruikt. Deze worden in de regio geplaatst als onderdeel van een groeiend netwerk van publieke oplaadpunten.
Om aandacht voor het project te vragen, worden in de regio ‘zonnebomen’ geplaatst, die ontwikkeld zijn door zonnepanelenfabrikant Scheuten Solar uit Venlo. De bomen – tevens oplaadpunten – zijn zes meter hoog en voorzien van zonnepanelen in de vorm van bladeren.

Tijdens de Floriade, die van 5 april tot en met 7 oktober plaatsvindt, zal de Stichting Florielectric in het kader van elektrische mobiliteit diverse activiteiten, zoals onder meer proefritten, organiseren.

Bron:  www.dconsult.nl

Lees ook:Cijfers elektrisch rijden
Lees ook:Elektrische auto al rijdend opladen via de banden en het wegdek
Lees ook:Ecomobiel 2012 geeft ondernemers actueel overzicht duurzame mobiliteit
Lees ook:Eerste (mini) laadpaal in Madurodam aftrap EV project
Lees ook:Aantal elektrische auto’s in Nederland verdubbeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.