Rapportage Taskforce Ontspits: leaseauto blijft populair

Het Nieuwe Werken is breed ingevoerd in Metropoolregio Amsterdam, blijkt uit een rapportage van de Taskforce Ontspits onder 87 Amsterdamse werkgevers. Maar de traditionele leaseregeling blijft populair.

De rapportage van de taskforce is overhandigd aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Van de 108.250 werknemers bij de 87 bedrijven die deelnamen aan dit onderzoek, zijn er ruim 65.000 in staat om slim te werken (Het Nieuwe Werken) en slim te reizen. Deze werknemers zijn vooral werkzaam in Amsterdam Zuidas, Amsterdam Teleport + Westpoort, Amsterdam Amstel en Amsterdam Noord / Zaanstad. Daarnaast is er een groep van 26.000 werknemers die alleen in staat is om Het Nieuwe Werken toe te passen.

Douchefaciliteiten
In vrijwel de hele regio treffen de organisaties die deelnamen aan dit onderzoek, maatregelen die Het Nieuwe Werken mogelijk maken voor hun medewerkers. Ruim 80% van de medewerkers in de commerciële sector heeft toegang tot oplossingen waarmee zij HNW in de praktijk kunnen brengen.

De overheid (70%) en semi-overheid (65%) doen goed mee. In de top-10 van meest populaire slim werken en slim reizen-maatregelen staan ook veel maatregelen die het nieuwe werken mogelijk maken: 1) overdekte fietsenstalling, 2) douchefaciliteiten, 3) flexibele werktijden, 4) laptop, 5) fietsplan, 6) smartphones, 7) thuiswerken, 8) flexibele werkplekken, 9) mobiel internet, 10) teleconferencing.

Traditionele leaseregeling blijft populair
Op het gebied van maatregelen die het gebruik van het OV stimuleren, zoals de vergoeding van een OV-jaarkaart, loopt de commerciële sector (70%) voorop ten opzichte van de overheid (60%).

Echter, de traditionele autoleaseregeling is bij de commerciële sector nog steeds populair (95%). Een meer duurzame leaseregeling, waarbij een combinatie mogelijk is met bijvoorbeeld het OV, wordt wel toegepast (33%) maar is nog geen gemeengoed. Voor alle sectoren geldt dat het fietsgebruik fors wordt gestimuleerd (zie ook de nummers 1,2 en 5 in de top-10 hierboven).

Leasebeleid met absolute CO2-eindwaarden
Uit een aanvullende kwalitatieve enquête onder twintig actieve organisaties in de Metropoolregio, blijkt dat zij de komende jaren fors willen investeren in maatregelen die slim reizen mogelijk maken. Zo wil men de keuzevrijheid op het gebied van mobiliteit verder vergroten en staat verduurzaming van vervoer door investeren in elektrische auto’s, fietsen en een leasebeleid met absolute CO2-eindwaarden, hoog op de agenda’s.

Bron: www.autoleasewereld.nl

Lees ook:Slim Reisbudget betekent 20% minder file
Lees ook:Mobiliteitsadvies op maat
Lees ook:Extra budget voor mobiliteitsvouchers
Lees ook:Slim Reisbudget levert € 50 miljoen per jaar op
Lees ook:Duizenden euro’s besparen met actief mobiliteitsbeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.