Snellaadpaal voor elektrische auto’s in Tiel in bedrijf genomen

Met de opening van de snellaadpaal voor elektrische auto’s bij Total Servicestation Van Dijkhuizen in Tiel is een belangrijke stap gezet om provincieoverschrijdend elektrisch te rijden. De officiële opening lag in handen van racelegende en eigenaar van drie indoorkartbanen Michael Bleekemolen, Zakenvrouw van het Jaar 2012 Jacqueline Zuidweg en wethouder Laurens Verspuij van de gemeente Tiel.

Naast de snellaadpaal luidde Wethouder H. Driessen bij de Oude Haven in Tiel ook de officiële ingebruikname van vier elektrische laadpalen in die op initiatief van de gemeente waren geplaatst.

Van noord naar zuid
Speciaal voor deze gelegenheid ging een E-team met ondermeer racelegende Michael Bleekemolen en Zakenvrouw van het Jaar 2012 Jacqueline Zuidweg een rit van Noord- naar Zuid-Nederland rijden. Op die manier werd duidelijk hoe aantrekkelijk elektrisch rijden voor ondernemers is.

Elektrisch rijders die het land willen doorkruisen, kunnen dankzij de snellaadpaal op industrieterrein Medel in Tiel, Zuid-Nederland eenvoudiger bereiken. In 20 minuten tijd kan de lader de accu van elektrische auto’s tot tachtig procent opladen. Bij de snellader in Tiel komen bovendien extra voorzieningen zoals een WiFi-netwerk en een shop. Zo kunnen elektrisch rijders tijdens het opladen internetten en een kopje koffie drinken. Ideaal voor ondernemers.

Elektrische laadpalen
De vier ‘gemeentelijke’ laadpalen staan op industrieterrein Kellen (Marconistraat) en op de parkeerterreinen Bleekveld, Hasselmanplein en Oude Haven in de Tielse binnenstad. Als extra stimulans om elektrisch te gaan rijden heft de gemeente geen parkeerbelasting voor de elektrische auto’s die gebruik maken van de oplaadpalen.

Bron: www.stadtiel.nl

 

 

 

Lees ook:Gemeenten kunnen strijden om elektrisch rijden award
Lees ook:Nederland vergevorderd met netwerk voor EV
Lees ook:Eerste rijbewijs behaald in elektrische auto
Lees ook:Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV
Lees ook:Eerste (mini) laadpaal in Madurodam aftrap EV project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.